Musorujsag
Élő Eredmények
×

Érdi Mária a visszavonulást fontolgatta, de most úgy érzi, rátalált a legjobb útra

Érdi Mária a visszavonulást fontolgatta, de most úgy érzi, rátalált a legjobb útra

m4sport.hu
A tokiói olimpia után a visszavonulás gondolata is többször megfordult Érdi Mária fejében, most azonban újra egy célra fókuszál: hogy a párizsi ötkarikás játékokokról éremmel térjen haza.

A korosztályos világ- és Európa-bajnok versenyző élete legjobb felnőtt eredményét érte el a texasi Galveston-öbölben rendezett vitorlázó ILCA6 (Laser)-világbajnokságon. Ehhez képest a verseny után elsőre csalódott volt, a befutó után pityergett is kicsit, de „miután kisírta magát, a helyére tudta tenni ezt az eredményt”, már maga is „nagyra értékeli az eredményt, elvégre olimpiai hajóosztályban ez az eddigi legjobb női eredmény világbajnokságról”.

Egy héttel a világbajnokság előtt érkezett meg Texasba, ahol azonban szélcsend fogatta a versenyzőket, így kicsit stresszes volt a kezdet, később viszont nagyon jó körülmények között vitorlázhattak a trükkös pályán, amelyen neki is jól ment.

„Egész héten éremesélyes voltam, az utolsó futamig ott voltam az érem közelében. Igazából ez volt a célunk. Az éremszerzés nem jött össze, az pozitív dolog, hogy úgy érzem, az én kezemben volt az irányítás. Ha jól vitorlázta, az nem a szerencsén, hanem rajtam múlott. Az utolsó napon is azt éreztem, hogy én engedtem kicsúszni a kezemből a dobogóesélyt” – nyilatkozta az M1 megkeresésére.

Érdi hozzátette, annál is inkább értékelnie kell a vb-5. helyet, mert„nagyon sok mindenen ment keresztül a tokiói olimpia óta” (amelyen 13. lett), olyannyira, hogy az ötkarikás játékok után a visszavonulás gondolata is felvetődött benne.

„Van egy sérülésem, ami miatt nagyon-nagyon sokat sokat szenvedett. Ebben az évben sokszor elgondolkoztam rajta, hogy abbahagyom a sportot. De most úgy érzem, az edzőmmel megtaláltuk a legjobb utat. Ebben nagyon bízom, a világbajnokságon is látszott, hogy jó munkát végzünk, és úgy érzem, a sérülésem is jó kezekben van. Remélem, ezt így tudjuk folytatni a párizsi olimpiáig” – mondta, kiemelve, a deréksérülése még nem a múlté, sok odafigyelést igényel a mai napig, de az őt körülvevő stáb tökéletes munkát végez.

Enrico Strazzera személyében júniustól új edző felel a felkészítéséért, ami Érdi szerint nagy segítség, hiszen levette a válláról a terhet, neki csak a vitorlázással kell foglalkoznia, az olasz szakember „nemcsak a vízen támogatja, a parton is látja, hogy mibe kell belenyúlni”.

A 24 éves versenyző szerint a magyar vitorlás társadalom is nagyon örül az eredményének, és helyén tudja kezelni, pedig korábban úgy érezte, többen kezdték leírni őt.

„Az első nap után első helyen álltam a vébén, reméltem, hogy ez egy jó kis üzenet mindenkinek, aki kétkedett bennem, hogy itt vagyok, ezerrel edzem, és még mindig ugyanaz a célom: hogy a párizsi olimpiáról éremmel térjek haza” – így Érdi, aki sok pihenőt nem kap a vb után, hiszen november közepén kezdődik az Európa-bajnokság, amelyen ugyancsak az éremszerzés a cél.

Borítókép: Érdi Mária (Forrás: hajozas.hu)

További tartalmak