Musorujsag
Élő Eredmények
×

Magyar ezüstérem a Finndingi-világbajnokságon

Magyar ezüstérem a Finndingi-világbajnokságon

m4sport.hu
Németh Domonkos ezüstérmet szerzett a Miamiban rendezett Finn Gold Cup-on, azaz a Finndingi hajóosztály világbajnokságán.

A világbajnoki érmekért január 27-től öt napon át 16 nemzet 58 finnese csatázott a floridai eseményen. Minden napra két futamot terveztek, a kezdeti friss szél az utolsó napra szép lassan elfogyott, így végül a tíz helyett nyolc futam alapján hirdettek végeredményt.

A tavalyi vb-n bronzérmes Németh Domonkos (THE-YKA) az első két napon három 2. és egy 5. helyet szerzett, sőt az ötödik futamot megnyerte, ám a brit Ed Wright legyőzhetetlennek bizonyult a négynaposra rövidült versenyen. A harmadik helyen az Európa-bajnok címvédő spanyol Miguel Fernando Vasco végzett.

„Gyönyörű hetünk volt Miamiban. Elégedett vagyok a világbajnoki ezüsttel. Szoknom kellett az új hajómat, különösen a gyengébb szelekben. Mindenképpen folytatni akarom a finnezést, húszéves vagyok, van még bőven időm ebben a hajóosztályban. Kipróbáltam az iQFoilt (2024-ben olimpiai osztály lesz – a szerk.), és tagja vagyok a magyar SSL csapatnak, remélem végre létrejön a tavaly elmaradt döntő verseny. Ki tudja mit hoz még a jövő… Egy biztos: annyit szeretnék vitorlázni, amennyit csak tudok!” – nyilatkozta a versenyt követően Németh Domonkos, aki kétszeres U23-as vb-győztesként az idei korosztályos világbajnokságon is nagy esélyesként áll rajthoz az olaszországi Comói-tavon sorra kerülő seregszemlén.

Borítókép: Robert Deaves

További tartalmak