Musorujsag
Élő Eredmények

Csoportelsőként jutott nyolcaddöntőbe a magyar hajó a vitorlázó csapat vb-n

Csoportelsőként jutott nyolcaddöntőbe a magyar hajó a vitorlázó csapat vb-n

MTI
A Berecz Zsombor vezette magyar együttes csoportelsőként jutott be a legjobb 16 közé a Star Sailors League Gold Cup elnevezésű versenyen, amely a vitorlázók csapat világbajnokságának is tekinthető.

A Kanári-szigeteken zajló esemény döntőjében a Sámánok elnevezésű gárda a legjobb 32 között kapcsolódott be a küzdelembe, amely 56 nemzet csapatával indult, és minden résztvevő ugyanolyan SSL 47-es hajóval száll vízre. A négyes csoportokban négy futamot rendeztek, az utolsót dupla szorzóval számították be. Berecz Zsombor együttese a második és negyedik részversenyen is elsőként ért célba, így összesítésben 17 ponttal végzett az élen Tahiti (15 p), Finnország (11) és Bermuda (7) előtt.

A nyolcaddöntőben a kiemelt Egyesült Államok és Argentína, valamint Malajzia lesz az ellenfél.

A magyar csapatban a tokiói olimpián Finndingiben ezüstérmes Berecz Zsombor a kapitány, a két kormányos a Repülőhollandiban 14-szeres világbajnok Majthényi Szabolcs, illetve Bakóczy Róbert.

A további tagok: Németh Áron, Adorján Csaba, Lillik Ákos, Goszleth Marcell, Gyapjas Zsombor, Takácsy Levente és Tomai Balázs.

Borítókép: Berecz Zsombor a Finndingi hajóosztályában az Enosima Jachtkikötőben MTI/AP/Bernat Armangue

További tartalmak