Musorujsag
Élő Eredmények

Érdi Mária az első nap után negyedik az olimpia előtti utolsó nagy vitorlásversenyen

Érdi Mária az első nap után negyedik az olimpia előtti utolsó nagy vitorlásversenyen

MTI
Az Európa-bajnok Érdi Mária egy versenynap után a negyedik helyen áll a hyéres-i nemzetközi vitorlásverseny ILCA 6 hajóosztályában.

A magyar szövetség beszámolója szerint az olimpiai kvótás, tavaly világbajnok, idén vb-hetedik magyar az első futamban fekete zászlós rajtbüntetést kapott, de hamar összeszedte magát és a következő futamokban előbb harmadik, majd hatodik lett, így negyedik helyen áll a 67 fős mezőnyben.

Az ILCA 7 mezőnyben is három futamot rendeztek eddig, a szintén párizsi induló Vadnai Jonatán 27., 50., majd 26. lett, összesítésben így jelenleg a 37. helyen áll a 68 induló közül.

A Francia Olimpia Héttel egy időben rendezik meg a vasárnap kezdődött Last Chance regattát az adott hajóosztályban még olimpiai kvótát nem szerzett nemzetek versenyzői számára. Pillanatnyilag egyetlen magyar induló sincs kvótaszerző hely közelében. A 49es hajóosztályban induló Szabó Roni Oszkár és Pais-Hank Olivér (EGIS-SVE) kilenc futam után 22. a 33 hajós mezőnyben, az 50 indulót felvonultató férfi szörf mezőnyben kilenc futam után Sánta Bence a 34., Kossovics Máté a 36., Bors Máté pedig a 43. helyen áll.

Női szörfben ugyancsak kilenc futam után, 33 induló közül Simon Hanna 27., Szentiványi Sára pedig a 29.

Borítókép: Érdi Mária (Fotó: Matias Capizzano)

További tartalmak