Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Kettő magyar arany és egy bronz a kadett vívó-Eb csapatversenyeiben

MTI
A női párbajtőrcsapat és a női kardválogatott arany-, a férfi tőregyüttes pedig bronzérmet nyert hétfőn a kadet vívók foggiai Európa-bajnokságán.
epa06905149 A slow exposure picture of Ana Popescu (L) of Romania in action against Mara Navarria (R) from Italy during the women's Epee final at the Fencing World Championships in Wuxi, China, 22 July 2018.  EPA/ALEKSANDAR PLAVEVSKI Nagyszerű napot zártak hétfőn a magyar fiatalok Foggiában (Fotó: EPA/ALEKSANDAR PLAVEVSKI)

A párbajtőrözők – Muhari Eszter, Büki Lili, Kollár Kincső, Szarvas Rita összeállításban – a fehéroroszok, a svédek és a lengyelek legyőzésével jutottak be a döntőbe, ahol 45-38-ra bizonyult jobbnak az ukránoknál – a magyar szövetség beszámolója szerint.

A Battai Sugár Katinka, Keszei Kira, Szűcs Luca, Báthory Kata alkotta kardcsapat a németeken és a törökökön keresztül menetelt a fináléig, melyben 45-42-re győzött az oroszok ellen.

A tőrözők – Mihályi Andor, Tóth Gergely, Szemes Gergő és Horváth Soma – az osztrákokon és a németeken sikeresen túljutottak, majd az elődöntőben négy tussal kikaptak az oroszoktól, a bronzmérkőzésen viszont 45-42-re felülmúlták a briteket.

A vasárnap zárult egyéni versenyekben négy magyar érem született: női párbajtőrben Muhari Eszter győzött, Büki Lili harmadik lett, míg férfi párbajtőrben Bartkó Levente és női tőrben Nekifor Erika másodikként végzett.

Az olaszországi korosztályos Eb-n a fiatalabb kadetek keddig foglalják el a pástokat, szerdától pedig az idősebb juniorok következnek.

További tartalmak