Musorujsag
Élő Eredmények

Tíz magyar vívó a férfiaknál a budapesti GP főtábláján

mti
Nagyszerű teljesítménnyel tíz magyar vívó került fel a főtáblára a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix férfi versenyében.

A 315 fős mezőny – a 16 kiemelt kivételével – a selejtezővel pénteken kezdte meg a küzdelmeket. Akadt jó néhány párbajtőröző, akinek a csoportszakasz után még három direktkieséses asszót kellett sikeresen megvívnia a legjobb 64 közé jutáshoz.

Két hazai párbajtőrözőnek azonban egyet sem: Peterdi András és Siklósi Gergely csoportjában olyan eredményes volt – hat győzelmet aratott –, hogy ezután 14 további vívóval együtt közvetlenül csatlakozott a kiemeltekhez.

A maradék 32 helyre a hiányos 256-os tábláról lehetett bejutni, ez a hazaiak közül Andrásfi Tibornak, Koch Máténak, Bakos Bálintnak, Kiss Gergőnek, Rédli Andrásnak, Szényi Péternek, Bányai Zsombornak és Nagy Dávidnak sikerült.

A férfiak versenyében 25 magyar indult.

Szombaton a nők selejtezőjét bonyolítják le 9.30-tól, majd vasárnap következnek a 64-es tábla asszói 8.30-as, illetve 10 órás kezdettel. A döntős programra – a négy-négy legtovább versenyben maradó vívó részvételével – 19 órától kerül sor.

A férfiak versenyét a tavaly elhunyt négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző, a nőkét pedig az első magyar párbajtőröző világbajnok, majd sikeres szövetségi kapitány Sákovics József emlékére rendezik meg a BOK Csarnokban, a nyári világbajnokság helyszínén.

További tartalmak