Hat napon keresztül épül a budapesti vívó világbajnokság helyszíne

A BOK Sportcsarnokban július 15. és 23. között megrendezésre kerülő vívó világbajnokság küzdelmeit három teremben, összesen 37 páston vívják majd, a főpástot pedig U alakban öleli majd körbe egy 120 méter hosszú és négy méter magas ledfal. A világbajnokság összecsapásait július 18-tól élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

Az olimpiai kvalifikációs világbajnokság 1070 indulója három versenyteremben küzd majd egymással. Az úgynevezett B teremben a selejtezők, a C teremben további selejtezők, magyar vonatkozású direkt kieséses selejtezők a 64-es tábláig, illetve csapatmérkőzések a negyeddöntőkig, a nagyteremben pedig valamennyi döntő, egyéniben a 32-es táblától az összes mérkőzés, csapatban a negyeddöntőktől minden meccs kerül megrendezésre – írja a hunfencing.hu.

Az építkezés tehát gőzerővel zajlik a BOK Sportcsarnokban, ahol a vb-helyszínt hat napon keresztül, napi 18-20 órás munkaidővel építik és majd három napig bontják.

Gőzerővel zajlik az építkezés a BOK Sportcsarnokban (Fotó: hunfencing.hu) Gőzerővel zajlik az építkezés a BOK Sportcsarnokban (Fotó: hunfencing.hu)„A látvány, a show felé szeretnénk egy kicsit elvinni a világbajnokságot. A hihetetlenül izgalmas, magas színvonalú asszók adottak, ehhez szeretnénk valami pluszt hozzátenni. Innen jött az alapötlet, hogy egy négy méter magas, hatalmas ledfalat húzunk fel a döntős pást mögé. Ennek tervezése alakította ki tulajdonképpen a pástok helyeit is: a lényeg, hogy a közönség egyaránt mindenhonnan tökéletesen élvezhesse a vívást, és a showelemeket” – nyilatkozta Hóbor Attila, a szervező bizottság illetékese, műszaki vezetője.

Néhány érdekesség:

- a ledfal 120 méter hosszú és négy méter magas

- az említett ledfalhoz 600 négyzetméter videófal szükséges

- fényshow-t 300 lámpa, intelligens lámpa garantálja

- a főpást dobogórendszere 800 négyzetméteres

- a három csarnokban összesen, közel 10 ezer négyzetméternyi szőnyegre van szükség

- az A teremben meglévő, 2000 főnyi stabil ülőhely mellé további 3000 néző befogadására alkalmas mobillelátót szerelnek fel

- a televíziós közvetítések során a döntők idején 11 kamerát használnak majd, közte szuperlassító berendezéseket is.

A ledfal 3D-s látványterve és a főpást (Fotó: hunfencing.hu) A ledfal 3D-s látványterve és a főpást (Fotó: hunfencing.hu)Az első döntős nap július 17-én szerdán lesz, amikor a női párbajtőr és a férfi kard versenyeit rendezik majd.

Kapcsolódó tartalom