Musorujsag
Élő Eredmények

„Olyan, mint az olimpia” – a vívók és az újságírók is dicsérték a budapesti vb-t

MTI
Olimpiai színvonalúnak nevezte a budapesti vívó-világbajnokság rendezését a női tőr egyéniben és csapatban is aranyérmes Inna Gyeriglazova, a vb-ről tudósító újságírók szintén dicsérik a szervezést.
Budapest, 2019. július 18. A későbbi ezüstérmes Szatmári András a vívó-világbajnokság férfi kard versenyének döntőjében a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 18-án. MTI/Czagány Balázs A későbbi ezüstérmes Szatmári András a vívó-világbajnokság férfi kard versenyének döntőjében a budapesti BOK Csarnokban (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

„Minden nagyon tetszik, magas színvonalú a rendezés” – értékelt Alekszandr Borovkov, az egyetlen orosz sportcsatorna, a Match TV tudósítója.

Hozzátette: idézné az egyéniben és csapatban is győztes tőröző Inna Gyeriglazovát. „Ő mondta, hogy olyan, mintha olimpián lenne, az edzéslehetőségek, a szállás, az ellátás minden olimpiai színvonalú. És ha őt kérdezik, hogy rendezzen-e még vívó-világbajnokságot Budapest, egyértelmű igen a válasza” – fogalmazott.

Az orosz újságíró azért idézett egy vívót, mert – mint hangsúlyozta – egy sporteseményen mégis csak az a legfontosabb, hogy a sportolók legyenek elégedettek, nekik legyen minden adott a jó szerepléshez. Kiemelte: újságíróként is csak dicsérni tudja a rendezést. A sajtóközpont tágas, van elég hely, az internet gyors, ami neki, tv-snek különösen fontos, mivel a felvételeket gyorsan kell továbbítania Moszkvába.

Jelezte, ötödször van Budapesten, először víváson. Itt volt az utóbbi két női kézilabda Final Fouron.

„Nagyon tetszik a magyar emberek szurkolása, meglepett, hogy víváson is ilyen hangosan biztatják a magyarokat. Az orosz szurkolók is hevesek, de nem ennyire, mint a magyarok” – mondta. Megjegyezte, várja a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságot, s biztos benne, hogy ugyanilyen vendégszeretetben lesz része.

Hasonlóan vélekedett Thomas Bach, az AFP tudósítója – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének névrokona.

„Itt voltam már a 2013-as világbajnokságon is, azóta négy másikról is tudósítottam. Azt mondhatom, hogy a főterem kialakítása tökéletes volt. A vívóknak maguknak is nagyon tetszett, az üzeneteikben, a Facebookon is jelezték, hogy nagyon kellemes volt benne vívni” – mondta a BOK Csarnok sajtóközpontjában az MTI-nek.

A francia újságíró a szervezést nagyon jónak nevezte.

„Kedvesen fogadtak bennünket” – jegyezte meg a sajtó kiszolgálásáról, és arról is beszélt, hogy azokon a napokon, amikor a férfi kardozók vívtak, milyen nagyszerű volt a hangulat a csarnokban.

Aliser Uszmanov, a Nemzetközi Vívószövetség elnöke már a megnyitón kiemelte, hogy a résztvevő nemzetek és versenyzők számát tekintve is csúcsot dönt a világbajnokság, amely gazdag és sikeres vívómúlttal rendelkező országban zajlik.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke – olimpiai és világbajnok tőröző – pedig felidézte, hogy itt volt az 1975-ös világbajnokságon, már csak ezért is jó emlékeket őriz Budapestről. A NOB-elnök hangsúlyozta, hogy a rekordok miatt a budapesti világbajnokság minden bizonnyal mérföldkő a sportág történetében.

További tartalmak