Musorujsag
Élő Eredmények

Siklósi a vb-aranyról: Nem álmodtam ilyenekről, csak úgy jött az egész

MTI/M1
A párbajtőröző Siklósi Gergely szerint bátor vívása hozta meg a fordítást és ezzel az aranyérmet a pénteki fináléban a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A BHSE 21 éves párbajtőrözője az M1 aktuális csatornának nyilatkozva kedden kiemelte: édesapja születésnapján sikerült nyernie, ráadásul hazai környezetben.

„Nagyon meseszerű ez a történet, nem álmodtam ilyenekről, csak úgy jött az egész. Az egyik legszebb nap volt eddig az életemben” – fogalmazott Siklósi. Rámutatott: előtte Imre Géza nyert aranyérmet férfi párbajtőrben, aki pedig 40 esztendős volt a sikerénél. Mint mondta, a legtöbb vívó álmodik róla, hogy hazai páston nyerjen világbajnokságot, ő viszont el sem tudta képzelni, hogy családja és mintegy ötezer szurkoló előtt sikerül neki.

Az aranyéremért a csapatban háromszoros Európa-bajnok Szergej Bidával kellett megmérkőznie, és az orosz 13-10-es előnyénél azt mondta magának: ez az egy lehetősége lesz hazai vb-t nyerni.

„Tudtam, hogy meg kell lepnem az ellenfelet, váratlant kell húznom. Nem gondolkoztam túl sokat, ilyenkor nem is szabad, hiszen amikor az ember elkezdi magában lejátszani a történteket, akkor lehet, hogy a következő pillanatban nem meri elindítani a támadást. Ha kevésbé bátran vívok, akkor nem vagyok világbajnok” – fejtette ki. Hozzátette: sokat számít az előzetes videoelemzés és a mentális felkészülés, de leginkább fejben dől el egy asszó, azon múlik, hogy el tudja-e képzelni, mi fog történni.

„Ha meg tudom valósítani a páston is, amit kigondoltam, akkor akár 12–0-s sorozatra is képes vagyok – utalt az elődöntős fordítására a csapatban 2016-ban olimpiai ezüstérmes Andrea Santarelli ellen. – Tudtam, hogy ha baj van, akkor arra tudok reagálni, felkészültem erre az eshetőségre is.”

Felidézte, januárban műtötték a kezét, így rohamosan kellett felépülnie a vb-szereplés kezdetére.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Siklósi Gergely sem tudta megmondani, hogyan fordított ekkorát a vb-döntőben
Ahogy az egész nap során, úgy a döntőben is önbizalommal telve vívott Siklósi Gergely, aki pénteken <a href="https://www.m4sport.hu/vivas/cikk/2019/07/19/siklosi-gergely-vilagbajnok/" target="_blank" rel="noopener">aranyérmet nyert </a>a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.
Sportok