Musorujsag
Élő Eredmények

Az Iron Maiden frontembere 61 évesen vívóbajnokságon indul

Az Iron Maiden frontembere 61 évesen vívóbajnokságon indul

m4sport/maidenrevelations.com
Bruce Dickinson, az Iron Maiden énekese nem az a fickó, aki hajlamos eltunyulni, vagy bármit is feladni. Öt évvel ezelőtt torokrákot diagnosztizáltak nála, amelyet – úgy tűnik – sikerült legyőznie. Fiatalon tíz évet vívót, közel negyven évvel később újra tőrt ragad egy bajnokságban.

Tiszteletbeli ezredesi (Group Captain) rangot kapott a brit Királyi Légierőnél (Royal Air Force – RAF) Bruce Dickinson, az Iron Maiden énekese. A 61 éves zenész a 601-es Repülőszázad tiszteletbeli ezredese lett A sokoldalú frontember a mai napig vállalja az együttes turnérepülőjének vezetését.

Dickinson decemberben vette fel a kapcsolatot a Királyi Légierővel, mert nevezni akart a májusi RAF szenuior és veterán vívóbajnokságára, a párbajtőrözők mezőnyében.

2013-ban a norvég bajnokság előtt az olimpiai ezüstérmes, 26 éves Bartosz Piaseckivel vívott egyet. A lengyel származású párbajtőrözőt lenyűgözte közel három évtizeddel idősebb – és két fejjel alacsonyabb – ellenfele teljesítménye.

Bruce Dickinson norvég ellenfele cirka két fejjel magasabb volt (Forrás: Andreas Tylden)

„Király módon nyomta – mondta akkor az énekesről Piasecki. – Alacsony, de hihetetlenül gyors, ez a fő fegyvere. Amikor megérkezett a barna köpenyében, a vállára vetett vívócuccal, úgy nézett ki, mint Rocky.”

Dickinson 28 évvel volt idősebb Piaseckinél (Forrás: Andreas Tylden)

Dickinsonnak szüksége van arra, hogy karbantartsa magát, ebben nagy segítségére van a vívás.

„Számomra a vívás edzés – nyilatkozta az angol banda frontembere. – Már 23 évesen abbahagytam a vívást, akkor hetedik voltam a brit ranglistán. Azért vívok, mert élvezem, ráadásul még elég jó formában tudok maradni vele. A vívás nagyon hasonló ahhoz, ahogy a színpadon rohangálok. Persze lehet, azért rohangálok így odafent, mert vívok. A lényeg, hogy nálam ez beválik.”

Amennyiben a RAF-on jó eredmény ér el, elindulhat az Inter Service Bajnokságon is.

Magyar szempontból érdekesség, hogy a tinédzser Dickinson edzője egy Nagy-Britanniában élő magyar szakember volt, a 2008-ban elhunyt Vadászffy Zsolt.

Dickinson és Piasecki a páston:

Borítókép: Bruce Dickinson (Forrás: RAF Fencing - Twitter)

További tartalmak