Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar arany és bronz a kadet vívó-Eb-n

MTI
A magyar női kardcsapat aranyérmet nyert, a férfi párbajtőr-együttes pedig a harmadik helyen végzett a horvátországi Porecben zajló kadet vívó Európa-bajnokságon.

A Battai Sugár Katinka, Keszei Kira, Pápai Viktória Zoé, Fenyősi Zita összeállítású válogatott tagjai a gyengébben sikerült egyéni verseny után a keddi csapatküzdelmek során kiválóan vívtak, különösen előbbi kettő villogott. A verseny honlapja szerint a csapat a fehérorosz, a török, majd a román együttest legyőzve menetelt el a döntőig, melyben az oroszok felett 45-41-re diadalmaskodott.

Férfi párbajtőrben a Kovács Gergely, Kó Benedek, Csabai Máté, Somody Soma alkotta négyes Törökország, Svédország és Svájc csapatán át jutott a négy közé. Ott az olaszokkal óriási csatát vívott és egyetlen tussal kapott ki, a bronzmérkőzés során viszont sikerült javítania, Franciaország 40-37-es legyőzésével pedig megszerezte a csapat a harmadik helyet.

A nap harmadik versenyében az egyéni aranyérmes Szemes Gergővel felálló tőrcsapat a hetedik helyen zárt.

A kadet korosztály szerdai zárónapja előtt a magyar küldöttség két-két arany- és bronzéremmel áll, mivel hétfőn Ondrik Konrád lett harmadik férfi kardban.

További tartalmak