Musorujsag
Élő Eredmények

Szilágyi Áron: A sport most luxus, amit a társadalom nem engedhet meg magának

Szilágyi Áron: A sport most luxus, amit a társadalom nem engedhet meg magának

M1 (fotó: mti)
A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron szerint a NOB felelősen járt el, mikor kedden a tokiói olimpia jövő évi megrendezéséről döntött.

Szilágyit alapvetően meglepte, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a hétfői közleményéhez képest, mely még arról szólt, hogy a következő négy hétben határoz, kedden hirtelen bejelentette a halasztást.

„Kicsit le is taglózott, bár nem ért teljesen váratlanul. Hiszen az elmúlt napokban, hetekben már sejthető volt, hogy nem az eredeti időpontban fogják megrendezni a játékokat” – nyilatkozta az M1-nek.

„A jelen helyzetben én sem mint élsportoló gondolkodom elsősorban. A járvány megfékezése, és a saját magunk valamint a családunk, szeretteink egészsége sokkal fontosabb, mint a sport. Ami egy olyan luxussá vált, amit nem igazán engedhet meg most a társadalmunk magának” – fejtette ki, miért teljes mértékben felelős a döntés, ami természetesen a versenyzőknek nagy hiányérzetet okoz, mégiscsak négy évig készültek a megmérettetésre. De fel fogják dolgozni, hogy még egy évet bele kell tenniük – tette hozzá.

Riválisa, Max Hartung személyes bojkottját helyezett kilátásba, ha megtartották volna az olimpiát, de Szilágyi nem értett egyet azzal, hogy partizánakciókkal képviselje valaki az egyéni véleményét, ehelyett inkább az összefogást tartja üdvözítőnek.

Igyekszik pozitívan hozzáállni a kialakult helyzethez. Örül, hogy több időt tölthet a feleségével. Igyekszik a napi ritmusát megtartani és napi egyszer lehetősége van edzeni is. „Igaz, hogy üres teremben és csak az edzőmmel, ami messze nem olyan, mint ahogy egy felkészülésnek ki kell néznie, de legalább volt valami, amibe tudtam kapaszkodni.”

További tartalmak