Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mindenképpen megrendezi a kvalifikációs versenyeket a vívószövetség

Mindenképpen megrendezi a kvalifikációs versenyeket a vívószövetség

MTI
A tokiói olimpiai kvalifikációs sorozatból hátra lévő versenyeket későbbi időpontban mindenképpen pótolja a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE), amely a hét közepén törölte az eredetileg június végéig tartó szezonból hátra lévő fordulókat.

A hazai szövetség a FIE-től kapott tájékoztatás alapján jelezte, hogy a várakozásnak megfelelő döntést – amely többek között világkupa-viadalokra és az Európa-bajnokság törlésére vonatkozik – a végrehajtó bizottság hozta meg.

Az egyéves kvalifikációs időszak március végéig tartott volna, így gyakorlatilag az utolsó versenyek maradtak el: tőrben egy egyéni Grand Prix, kardban és párbajtőrben pedig egy egyéni és csapat világkupa.

Ezeket, valamint a kontinentális zónakvalifikációs versenyeket – melyek közül az európai április közepén lett volna Madridban – a FIE akkor tartja meg, amikor az általános egészségügyi helyet biztonságossá válik, a versenyzők kivétel nélkül elég időt kapnak a felkészülésre és valamennyi nemzet képviseltetni tudja magát. A szövetség jelezte, hogy rangos felvezető világkupát is kiír majd a kvalifikáció hajrája előtt. Az eddig szerzett pontok és ranglistás helyezések érvényben maradnak, a jelenlegi helyzetben fagyasztja be átmenetileg a rangsort a FIE.

A hunfencing.hu emlékeztet rá, hogy a magyar férfi kard- és a női tőrcsapat már megszerezte a tokiói olimpiai kvótáját. A férfi párbajtőr- és a női kardcsapat sorsa az utolsó állomáson dől el, míg férfi tőrben és női párbajtőrben csak egyetlen egyéni kvóta kiharcolására van esély.

További tartalmak