Musorujsag
Élő Eredmények

Szász-Kovács Emese a tokiói olimpia miatt hosszabbított a Vasassal

Szász-Kovács Emese a tokiói olimpia miatt hosszabbított a Vasassal

mti
Szász-Kovács Emese, a női párbajtőrvívás olimpiai címvédője egy évvel meghosszabbította szerződését a Vasassal és tovább dolgozik azért, hogy ott lehessen a jövő nyárra halasztott tokiói nyári játékokon.

A 37 éves vívó a fővárosi klub honlapjának adott nyilatkozatában többek között azt mondta: az egyéves halasztás nem változtatott azon a célján, hogy kivívja az olimpiai szereplést.

„Korábban persze bizonytalan voltam, hogy a tokiói olimpia után folytatom-e, de amikor kiderült a 2021-re való halasztás, egyértelmű volt, hogy végig vívok még egy teljes szezont. Ha már egyszer beleálltam ebbe az egészbe, nem fogom félbehagyni” – mondta Szász-Kovács, hozzátéve, hogy a családja teljes mértékben támogatta a döntését.

A klasszis vívó tavaly nyáron adott életet ikreinek, akik elmondása szerint jól bírják a helyzetet. Mint mondta, családon belül meg tudják oldani a gyerekek felügyeletét, így ő nyugodtan tud edzeni.

A tokiói olimpia halasztása Szász-Kovácsnak abból a szempontból jól jött, hogy időt nyert.

„Márciusban, amikor visszatértem a budapesti Grand Prix-n a pástra, egyszer-egyszer már visszajöttek a régi mozdulatok, aminek nagyon örültem. Most egy kicsit nyugodtabban tudunk tovább dolgozni Peterdi Andrással annak érdekében, hogy minél több dolgot felelevenítsünk a korábbi vívásomból” – jegyezte meg a Vasas sportolója, aki azt is elmondta: a legfontosabb az lenne, hogy minél többet tudjon versenyezni, hiszen csak úgy rázódhatna vissza a vívásba.

„Egyelőre még semmi konkrétum nincs a menetrend kapcsán, csak annyi tűnik biztosnak, hogy az olimpia előtt lemegy majd valamikor az utolsó kvalifikációs világkupa-verseny, utána pedig már csak a zónakvalifikáció marad, ahol egyetlen kvóta talál gazdára. A tokiói részvétel kiharcolása kapcsán tehát semmi nem változott, nekem minden bizonnyal ezt az utóbbit, az egyetlen lehetőséget kell majd megragadnom. Ehhez persze előtte itthon is bizonyítanom kell, de én továbbra is csak magammal, a saját formám mihamarabbi visszanyerésével foglalkozom. Meglátjuk, ez mire lesz majd elég”– fogalmazott Rio de Janeiro bajnoka.

Borítókép: Kulcsár Győző és Szász-Kovács Emese (Fotó: 24.hu)

További tartalmak