Musorujsag
Élő Eredmények

A vb-k elmaradnak, de még idén újraindulhat a nemzetközi vívóélet

A vb-k elmaradnak, de még idén újraindulhat a nemzetközi vívóélet

MTI
Várhatóan novembertől rendez ismét versenyeket a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE), az idei kadet és junior, valamint veterán világbajnokság azonban elmarad.

A magyar szövetség arról számolt be csütörtökön a honlapján, hogy a FIE végrehajtó bizottsága, amelynek tagja a kétszeres olimpiai bajnok Szabó Bence is, videokonferencián hozott döntéseket.

Az áprilisra tervezett, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztott kadet és junior vb-t ebben az esztendőben nem pótolják, és nem rendezik meg a veterán vb-t sem. A fiatalok következő vb-je – a tervek szerint – 2021 áprilisában lesz Kairóban.

A következő, 2020/21-es versenyszezon kezdetét a FIE novemberre tervezi, ami – jegyzik meg a hunfencing.hu-n – tulajdonképpen megfelel a korábbi évek rendszerének, azzal a különbséggel, hogy a szeptember-októberi szatellit versenyeket nem tartják meg. A nemzetközi szövetség közleményében ismét hangsúlyozta, hogy abban az esetben lesznek hivatalos versenyek, amennyiben azt az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, illetve nem esnek beutazási korlátozások alá az esetleges résztvevők.

Az már korábban kiderült, hogy a félbeszakadt olimpiai kvalifikációk kapcsán az elmaradt, de a kvótaszerzésben szerepet játszó viadalokat pótolják. Így az addigi eredmények, plusz a fegyvernemenkénti egy-egy hiányzó verseny alapján osztják ki a tokiói kvótákat.

A magyar vívóválogatottak közül a férfi kardcsapat és a női tőrcsapat már megszerezte a tokiói kvótát, a női kardcsapat és a férfi párbajtőrcsapat az utolsó kvalifikációs versenyen teheti meg ugyanezt, míg férfi tőrben és női párbajtőrben csak egyéni indulásra van esély a hazai szövetség beszámolója szerint.

További tartalmak