Musorujsag
Élő Eredmények

Nyolc magyar a férfiak főtábláján a Gerevich-Kovács-Kárpáti kard vk-n

Nyolc magyar a férfiak főtábláján a Gerevich-Kovács-Kárpáti kard vk-n

MTI
Nyolc magyar léphet pástra a férfi egyéni verseny főtábláján a Gerevich-Kovács-Kárpáti kard világkupán.

A vasárnapig tartó budapesti viadal – melyen női egyénit és mindkét nem számára csapatküzdelmeket is rendeznek – csütörtökön a férfiak selejtezőjével kezdődött meg a BOK csarnokban. A 206 fős, kifejezetten erős mezőnyben 17 hazai vívó indult. A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron (5.) és az egyéniben vb-aranyérmes Szatmári András (13.) a világranglistán elfoglalt helyezése alapján további tizennégy kardozóval együtt kiemelt volt, így ők csak szombaton kezdenek.

A selejtezős csoportkör után csatlakozott hozzájuk Péch Miklós, majd a direktkieséses asszókat követően Galgóczy Tamás, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Nagy Kristóf és Iliász Nikolász. Galgóczynak egy ellenfelet kellett legyőznie az egyenes kieséses szakaszban, a többieknek pedig kettőt.

„Egy év szünet után, ilyen erős mezőnyben értékes eredménynek számít a nyolc magyar főtáblára kerülése. Úgyhogy elégedett vagyok a látottakkal” – összegzett a magyar szövetség honlapján Decsi András, a férfi kardválogatott vezetőedzője. „Két válogatottunk, Gémesi Csanád és Decsi Tamás egyaránt jó formát mutatott a direkt kieséses szakaszban. Ezt a napot kipipálhatjuk, várjuk a szombati folytatást.”

A hufencing.hu kiemelte, hogy egy év kényszerpihenő után ezzel a viadallal indult újra a nemzetközi vívóélet, minden vívó nagyon várta már az újrakezdést, amit alátámaszt a nagy indulói létszám és az, hogy a legjobbak közül senki sem hiányzik.

Csapatban a magyar férfiválogatott már kivívta az olimpiai részvétel jogát, így egyéniben is pástra léphet majd a japán fővárosban három férfi kardozó. A sorsolást viszont a világranglistás helyezés határozza meg, így fontos, hogy azon minél előrébb szerepeljenek a magyarok.

Pénteken a női egyéni verseny selejtezőjét rendezik, majd szombaton következnek a férfiak és a nők számára is a 64-es tábla asszói, végül vasárnap a két csapatversenyt bonyolítják le.

A nők számára utóbbinak komoly tétje van: jelenleg kijutást érő helyen állnak, de az ukránokat maguk mögött kell tartaniuk.

A budapesti vk a fegyvernem utolsó olimpiai kvalifikációs világkupaversenye.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1639441"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Képekben a Gerevich-Kovács-Kárpáti kard világkupa férfi selejtezője
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/03/D__YT20210311012-1024x682.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Budapest, 2021. március 11. A kínai Yinming Xu (b) és a magyar Iliász Nikolász a Gerevich-Kovács-Kárpáti kardvilágkupa csoportküzdelmeiben a BOK Sportcsarnokban Budapesten 2021. március 11-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak