Musorujsag
Élő Eredmények

Bronzérmes a férfi kardcsapat a BOK csarnokban rendezett világkupán

Bronzérmes a férfi kardcsapat a BOK csarnokban rendezett világkupán

MTI/M4 Sport
A magyar férfi kardválogatott - Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállításban - bronzérmet nyert a budapesti világkupaversenyen.

A Magyarország-Korea bronzcsatát a lejátszóra kattintva megtekintheti.

A hazaiak csak a 16-os táblán kapcsolódtak be a küzdelmekbe, ott simán verték a spanyolokat, majd ugyanilyen könnyedén az amerikaiakat. Az elődöntőben viszont erősebb ellenfél következett, az oroszokkal szemben kellett volna kiharcolni a fináléba jutást, ami nem sikerült. Az egyéniben ezüstérmes, kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áronnak ezúttal nem jöttek be igazán az akciói és a 2017-ben világbajnok, 2019-ben vb-ezüstérmes Szatmári András sem villogott. Az ütközet kilenc párharcából Gémesi Csanád révén egyet tudtak megnyerni a magyarok, így bár szívósan küzdöttek sokáig, a végére az oroszok elléptek. Az ellenfelet feldobhatta, hogy elődöntős lett, míg az olimpiai kvótáért vele küzdő franciák kikaptak a negyeddöntőben.

A bronzmérkőzésen a másik ágon a németektől vereséget szenvedett dél-koreaiak következtek. Ez a két válogatott vívta a legutóbbi, 2019-es budapesti vb döntőjét, és akkor egy tussal az ázsiaiak bizonyultak jobbnak. Most viszont a magyarok voltak összeszedettebbek, öt tus különbséggel nyertek. A hazaiak kontroll alatt tartották az ütközetet, még akkor is, amikor hátrányba kerültek és fontos volt, hogy Szilágyi másodjára 7-3-ra verte Gu Bon Gilt, majd ugyanőt a Gémesi helyére beállt Decsi Tamás 5-2-re. Szatmári az utolsó előtt párban egy tussal ötre növelte az előnyt, Szilágyi pedig ezt megőrizte Oh Szang Ukkal szemben, akitől az egyéni verseny szombati döntőjében egy találattal kikapott.

A magyar férfi kardválogatott már korábban kiharcolta a részvételt a tokiói olimpián, így a fegyvernem utolsó kvalifikációs versenyének – amelyen egy év szünet után először találkozott a nemzetközi mezőny, nézők nélkül – ilyen tétje számára már nem volt.

„Jó érzéssel fejeztük be a világkupát, egy éremmel, győzelemmel befejezni egy versenyt mindig jó” – kezdte értékelést az MTI-nek Decsi András, a férfi kardozók vezetőedzője, aki nem titkolta: az oroszoktól az elődöntőben elszenvedett vereség után csalódott volt.

„Nem figyeltem, hogy mi zajlik a másik ágon, de amikor megtudtam, hogy a koreaiakkal vívunk a bronzéremért, felvillanyozódtam. Mi ugyanis a koreaiakhoz szeretnénk mérni magunkat. Remélhetőleg az olimpián is találkozunk velük, minél később, lehetőleg a döntőben” – mondta, majd azzal folytatta: külön öröm, hogy ugyanazon a helyszínen, a BOK Csarnokban tudott visszavágni a csapat az ázsiai ellenfélnek, ahol a 2019-es világbajnokságon hajszállal alulmaradt a döntőben. A mutatott formával elégedett volt, biztatónak nevezte a jövőre nézve.

Eredmények:
Zarándi Csaba férfi kard csapat vk, eredmények:
a 16 között:
Magyarország-Spanyolország 45-27
negyeddöntő:
Koreai Köztársaság-Irán 45-40
Németország-Franciaország 45-42
Oroszország-Olaszország 45-43
Magyarország-Egyesült Államok 45-24
elődöntő:
Németország-Koreai Köztársaság 45-41
Oroszország-Magyarország 45-35
bronzmérkőzés:
Magyarország-Koreai Köztársaság 45-40
később:
döntő:
Oroszország-Németország 20.00

További tartalmak