Musorujsag
Élő Eredmények

Negyeddöntőbe jutott a magyar női párbajtőrcsapat Kazanyban

Negyeddöntőbe jutott a magyar női párbajtőrcsapat Kazanyban

mti
Két győzelemmel negyeddöntőbe jutott a Szász-Kovács Emese, Kun Anna, Muhari Eszter, Büki Lili összeállítású csapat a párbajtőrözők kazanyi világkupaversenyén.

A magyarok előbb az indiaiakat verték a várakozásnak megfelelően könnyedén, majd az amerikaiakat is magabiztosan múlták felül. Utóbbi mérkőzésen az első három pár után még egy tussal a tengerentúliak vezettek, de aztán a magyar együttes fordított, majd fokozatosan ellépett, és tíz találatnyira növelte előnyét – a viadal honlapja alapján. A végén ez valamelyes csökkent, de az amerikaiaknak nem volt esélyük érdemben közelebb zárkózni.

A magyar csapat kedden, a lengyel négyes ellen folytatja szereplését az oroszországi viadalon, amely az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó állomása ebben a fegyvernemben.

A női válogatott már nem kerülhet be az ötkarikás mezőnybe, és egyéniben sem áll senki kedvező pozícióban, így ebben a szakágban az április végi, madridi, európai pótkvalifikációs versenyen lesz lehetősége az elnökség által kijelölt vívónak harcba szállni a kvótáért, ami a győzelemért jár. Azon a viadalon már csak olyan nemzetek egy-egy képviselője vehet majd részt, amelyek addig nem jutottak kvalifikációhoz a fegyvernemben.

A kazanyi vk-n 25 csapat indult a női versenyben.

Hétfőn a férfiak is pástra lépnek, és ők is a legjobb nyolcig vívnak. Ott a magyar együttes még kiharcolhatja a tokiói részvételt.

Eredmények:
női csapatverseny:

a 32 között:
Magyarország-India 45-21
a 16 között:
Magyarország-Egyesült Államok 45-37

Borítókép: Szász-Kovács Emese, női párbajtőr (Fotó. hunfencing.hu)

További tartalmak