Musorujsag
Élő Eredmények

Szatmári András eltökélte, arannyal tér vissza első olimpiájáról

Szatmári András eltökélte, arannyal tér vissza első olimpiájáról

m4sport.hu
A világbajnok kardozó legnagyobb álma válna valóra, ha két aranyéremmel térhetne haza Tokióból.

Mind egyéniben, mind csapatban éremért utazik Tokióba Szatmári András világbajnok kardvívó, aki első olimpiai szereplésére készül. A Duna Televízió Család-barát című műsorában azt is megerősítette, hogy korábban műtött térde most már bírja a maximális terhelést.

„Úgy készülök, hogy olimpiai bajnok leszek, világbajnokként nem is utazhatnék ki másként. Mindent ennek rendelek alá, ez az egy célom és vágyam van. Nagyon szeretnék csapatban is bajnok lenni, a legnagyobb álmom válna valóra, ha két aranyéremmel térnék haza Tokióból” – árulta el Szatmári András a Család-barát műsorvezetőinek, Rátonyi Krisztának és Csalami Csabának.

Az MTK versenyzője, aki 2017-ben, Lipcsében lett egyéniben világbajnok, 2019-ben, Budapesten pedig ugyanebben a számban ezüstérmes, korábbi térdműtétje kapcsán is nyilatkozott, azt mondta: „bírja a maximális terhelést, ha kikapok akkor azt nem foghatom rá”.

A tavalyról idénre halasztott ötkarikás játékokon Szatmárival együtt 13 magyar vívó vehet részt. A tokiói olimpiát július 23. és augusztus 9. között rendezik meg, amelynek eseményeit a közmédia csatornáin követhetik majd a nézők.

A teljes beszélgetés ITT visszanézhető!

Borítókép: Szatmári András MTI/Illyés Tibor

További tartalmak