Musorujsag
Élő Eredmények

Szilágyi Áron kettős elismerése a nemzetközi vívókongresszuson

Szilágyi Áron kettős elismerése a nemzetközi vívókongresszuson

mti
A Nemzetközi Vívószövetség (FIE) hétvégi tisztújító kongresszusán összetett világkupa-győzeleméért elismerésben részesült Szilágyi Áron.

A Vasas SC háromszoros olimpiai bajnok kardvívója az ismét elnökké választott Aliser Uszmanovtól – aki maga is kardozó volt – vette át a világkupa-sorozatban elért első helyéért járó díjat.

A lausanne-i kongresszuson az elnök megválasztása mellett a különböző bizottságok összetételére vonatkozóan is voksolt a tagság. A magyar jelöltek közül Kamuti Jenő az orvosi, míg Czeglédy Edina a jogi testületben tevékenykedhet majd – a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint.

„A müncheni olimpia után, 1973-ban választottak be az orvosi bizottságba, amelynek lassan ötven éve egyfolytában tagja vagyok, és húsz évig voltam az elnöke” – mondta az MTI-nek a 84 esztendős Kamuti Jenő, majd hozzátette: ezen a tisztújításon már nem is akart indulni, de a kollégái rábeszélték, mondván, hogy szükség van a tapasztalatára, a munkájára.

„Nem tagadom, jólesett a felkérésük, bizalmuk, és az is, hogy a közgyűlés megszavazta a tagságomat” – tette hozzá.

Borítókép: Tokió, 2021. július 24. Szilágyi Áron a venezuelai José Quintero elleni asszója közben a 32 között a férfi kardozók egyéni versenyében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. Szilágyi Áron továbbjutott a nyolcaddöntőbe. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak