Musorujsag
Élő Eredmények

A kétszeres olimpiai bajnok Nagy Tímea vb-aranyával segíti a Jónak lenni jó! adománygyűjtését

A kétszeres olimpiai bajnok Nagy Tímea vb-aranyával segíti a Jónak lenni jó! adománygyűjtését

m4sport.hu
A kétszeres ötkarikás győztes párbajtőröző Horváth Mariann, Mincza Ildikó, valamint a bántóan fiatalon elhunyt Szalay Gyöngyi oldalán ért fel a csúcsra az 1993-ban, Essenben rendezett vívó-világbajnokság csapatversenyében, amelynek aranyérmét a legjobb célra szerette volna felajánlani, így esett a választás a Jónak lenni jó!-ra.

„Próbáljuk Gyöngyi emlékét tovább vinni, ő mindig velünk marad – emlékezett meg Nagy Tímea a hatszoros vb-győztes, négy éve elhunyt csapattársról az M4 Sporthíradójában. – Az Essenben kapott aranyérmemet szeretném továbbadni, hogy másnak is örömet szerezzen, ne csak nekem. Olyan érmet szerettem volna felajánlani, ami része az én életemnek, és ami talán több embernek is jelent még valamit.”

Az egykori klasszis vívó egy hétfői történetet is megosztott, amely megérintette: Pécsen járt, ahol egy, az édesapjukat a koronavírus miatt elveszített testvérpárral találkozott, és „fantasztikus volt látni, hogy a sport mennyit tud segíteni nekik édesapjuk elvesztése után”.

„Mivel háromszoros édesanya vagyok, amikor azt látom, hogy gyerekekről van szó, nem kérdés, hogy az ember odaáll, és a legnagyobb szeretettel próbál meg segíteni nekik” – fogalmazott Nagy Tímea.

Az idei Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampányával a Covid-árvák támogatására gyűjt a közmédia, a karitatív akció kedvezményezettje a Regőczi István Alapvítvány, amelynek missziója, hogy személyre szabott gondoskodást biztosítson a koronavírus-járvány idején árván vagy félárván maradt magyar gyerekeknek.

A felajánlott ajándékok között számos sport témájúra lehet még licitálni, így például egy Bayern-mezre Manuel Neuer aláírásával, egy, a Real Betis tagjai által dedikált mezre, a 2004-ben olimpiai bajnok férfi vízilabda-válogatott labdájára, az FTC férfi kézisei által felajánlott mezre, vagy éppen Szász Kitti freestyle-világbajnok labdájára.

Borítókép: Szilágyi Áron és Nagy Tímea, a Jónak lenni jó! jószolgálati nagykövetei (Fotó: KB Metropol)

További tartalmak