Musorujsag
Élő Eredmények

Szilágyi Áron kapta az Év Embere díjat: „A legjobbamat kell nyújtanom, hogy motivációt adjak az embereknek"

m4sport.hu, hirado.hu | Szerző: Dezső Márkó
Hivatásában nyújtott kiemelkedő teljesítménye és példaértékű társadalmi felelősségvállalása elismeréseként idén Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó vehette át a közmédia Év Embere díjat. A díjátadó után interjúban mesélt az élsport fontosságáról, feleségéről és családjáról, de az is kiderül, milyen érzés a Himnuszt énekelni a dobogó legfelső fokán.

„Azt hiszem, hogy nem azért kapom a különféle díjakat, mert a világon én hadonászok a legjobban egy fémpengével, hanem mert az élsport és az eredmények olyan értéket közvetítenek, ami mindenki számára egyértelmű: a küzdeni tudás, az alázatos munka, a profi szemlélet, a koncentrációs képesség, a mentális felkészültség” -kezdte Szilágyi Áron, aki a világon egyedüliként mondhatja el magáról, hogy háromszoros olimpiai bajnok egyéni kardvívásban.

A társadalmi felelősségvállalásban betöltött szerepét a embereknek nyújtott motivációban látja.

„Négyévente elmegyek az olimpiára, és a legjobbat kell nyújtanom azért, hogy élményt adjak másoknak, egy picit táplálkozzanak belőle és motivációt nyerjenek, és ameddig ez kitart, valami pluszt jelentsen számukra.”

Szilágyi Áron 2017-ben házasodott össze szerelmével, aki azóta is élete legfontosabb szereplője.

„A feleségem, Betti az egyik legnagyobb szurkolóm és legnagyobb támaszom már kilenc éve. Ő az, aki számomra a családi hátteret biztosítja. Azt gondolom, hogy az embernek akkor lehet teljes az élete, ha a karrierje mellett a családja is biztonságot ad és mindig ott van számára támaszként.”

További tartalmak