Musorujsag
Élő Eredmények
×

Decsi András: Nagyon szerettem volna, ha a csapat éremmel jön haza az olimpiáról

Decsi András: Nagyon szerettem volna, ha a csapat éremmel jön haza az olimpiáról

m4sport.hu
A szakember legalább annyira örült a kardozók csapatbronzának, mint Szilágyi Áron történelmi aranyának.

2021-ben a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron lett az Év sportolója, edzője, Decsi András pedig az Év edzője. A szakember az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, roppant büszke erre a díjra.

Már a tízbe kerülés is nagyszerű érzés volt számára, a háromba kerülni még jobb, de amikor megnyerte az feledhetetlen volt. Elárulta, az olimpia utáni időszak is az ünneplésé volt, de most a gála után is volt okuk ünnepelni.

“Nem voltak könnyűek a körülmények, már korábban kiutaztunk, karanténban voltunk a szállodában. De tudtunk edzeni és oldani a hangulatot. A verseny napja kicsit feszülten indult de ez érthető, hiszen akik elindulnak az olimpián, tudják, mi a tét” – mondta az olimpián történtekről.

Elmondta, a verseny napján Áronon is látszott a feszültség, de később oldódott és ahogy vívott egyre lazább lett. “Az elődöntő volt a legnehezebb, a döntőben pedig már felszabadult volt és megérdemelten nyert” – mondta a szakember, aki elárulta, neki a legkiélezettebb pillanatokban is nyugodtnak kell látszania, hogy a versenyzője tudjon abból erőt meríteni, ahogy viselkedik.

“Az én feladatom hogy felkészüljünk asszóról asszóra, és nyugodt hátteret biztosítsak, és ez most nem volt nehéz, mert elég flottul mentek a dolgok” – értékelt Decsi.

Hasonlóan nagy örömöt okozott neki, hogy a csapat is dobogón végzett, hiszen ennek rendeltek alá mindent az elmúlt években. “Nagyon szerettem volna, ha a csapat éremmel jön haza. Az elődöntő az olaszok ellen fájó pillanat volt és az utána következő néhány perc is, de sikerült túltenni magunkat rajta és a bronzmeccset behúzni” – emlékezett vissza a csapatversenyre Decsi, aki azt is elárulta, Szilágyival Thaiföldön, egy szálloda tetőteraszán állapodtak meg a közös munkáról.

Borítókép: Decsi András vívóedző, az Év Edzője 2021-ben. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak