Musorujsag
Élő Eredmények
×

Krajnyák: Nagyon közel van Párizs, úgy döntöttem, hogy megpróbálom – videó

Krajnyák: Nagyon közel van Párizs, úgy döntöttem, hogy megpróbálom – videó

m4sport.hu
A paralimpiai bronzérmes, az Év Sportolója Gála fogyatékos csapatának két tagja, Krajnyák Zsuzsanna és Danyi Gyöngyi aranyéremre készült, de a bronzérmet is győzelemként élik meg.

„Jó volt visszanézni és látni magunkat, én még nem is láttam felvételeket arról az asszóról. Örömkönnyek szöktek a szemembe, felszakította a sebeket, milyen hosszú is volt az a nap” – fogalmazott Krajnyák Zsuzsanna az M4 Sport reggeli híradójában. „Engem az hajtott, hogy másnap is tudjak vívni. Féltem, nagyon csúnyán nézett ki a kezem. Ha elszakadt, vagy elrepedt benne valami akkor valószínűleg nem vívhatok tovább a paralimpián. Csúnyán nézett ki, de tudtam másnap versenyezni.”

Danyi Göngyi utolsó versenye volt a paralimpián: „úgy készültem Tokióra, hogy az lesz az utolsó versenyem. Bíztam benne, hogy így fogjuk befejezni. Duplán, triplán azt érezzük, hogy ez egy nyert aranyérem számunkra. Megpályáztam egy posztot a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságon belül a székhitelesítőknél segédkeznék. Úgy néz ki, hogy ezt a posztot megnyertem és ott leszek a versenyeken a továbbiakban háttéremberként, segítőként.”

„Nagyon lehetett hallani a verseny közben is Zsuzsi kiabálását. Tudtam, hogy mikor jött haza előző este és be volt fáslizva a keze, jegeltük. Nem tudtam, hogy lesz-e ebből verseny, de felkelt másnap és azt mondta, gyerünk lányok, csináljuk” – fogalmazott Danyi

„ Nem arra a csoportra készültünk, ami ott várt minket, más lett a felosztás – vélekedett Krajnyák. Ott is próbáltam azt mondani, ez van, ezt kell elfogadni, ha sokat kesergünk az nem lesz jó. Abszolút arra készültünk, hogy aranyérem és a világbajnoki arannyal egy lelki előnyünk lesz a többi csapattal szemben. Nagy lehetőséget adott, hogy a Magyar női tőr-válogatottal tudtunk készülni.”

„Mező Boglárkában ott van az utódom, nagyon jó érzés volt látni őt a paralimpián. Bogi volt bent az alapcsapatban, kvázi én voltam a tartalék. Szépen hozta a tusokat, amiket kellett”- mondta Danyi.

Borítókép: Veres Amarilla, Dani Gyöngyi és Krajnyák Zsuzsanna, a paralimpiai női párbajtőrcsapat tagjai, az Év Fogyatékos Csapata az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2022. január 6-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak