Musorujsag
Élő Eredmények

Elhunyt az olimpiai és világbajnok vívó, Marosi Paula

Elhunyt az olimpiai és világbajnok vívó, Marosi Paula

m4sport.hu, MTI
Nyolcvanöt éves korában elhunyt Marosi Paula olimpiai és világbajnok tőrvívó.

Ötkarikás aranyát 1964-ben, Tokióban nyerte a válogatottal – a fegyvernemben ez az eddigi egyetlen olimpiai csapatgyőzelem -, majd négy évvel később, Mexikóvárosban egy ezüstöt is begyűjtött a magyar együttes tagjaként – emlékeztet a hazai sportági szövetség honlapja. Világbajnokságon szintén aranyat és ezüstöt szerzett a csapattal, 1962-ben Buenos Airesben, majd 1966-ban Moszkvában.

A vívást 1950-ben kezdte el Bp. Haladásban, majd a Bp. Honvédba, később Újpesti Dózsába igazolt. Igazi csapatember volt, technikás és megbízható versenyző, akire mindig számítani lehetett. 1972-ben fejezte be a vívást, ekkortól a belügyminisztériumban dolgozott gazdasági területen, emellett 1980-ig az Újpesti Dózsa elnökségi tagja is volt. A minisztériumból vonult nyugdíjba.

Marosi Paula a közelmúltban is rendszeresen látogatta olimpiai bajnok csapattársaival a hazai vívóversenyeket, a tavaly év végi, országos bajnokságon köszöntöttük 85. születésnapján – írja a hunfencing.hu.

Borítókép: A női olimpiai tőrcsapat: Bóbis Ildikó, Rejtő Ildikó, Sákovics Józsefné, Marosi Paula és Gulácsi Mária (MTI Fotó: Kovács Gyula)

További tartalmak