Musorujsag
Élő Eredmények
×

Koch Máté ezüstérmes a tbiliszi világkupán

Koch Máté ezüstérmes a tbiliszi világkupán

mti
Koch Máté ezüstérmet szerzett a férfi párbajtőrözők georgiai világkupa-versenyén, Tbilisziben.

A főtáblán a négy magyar indulóból három szerepelhetett, közülük Koch vívott kiemelkedően. A viadal honlapja szerint az egyiptomi Ahmed Elszajedet 15-7-re, a kínai Vang Ce-csiét 14-7-re, a kazah Dmitrij Alekszanyint pedig 15-12-re verte. A negyeddöntőben az első három asszóját szintén megnyerő Andrásfi Tiborral találkozott és egyetlen tussal, 13-12-re bizonyult jobbnak válogatottbeli társánál, aki nyolcadikként zárt. Koch az elődöntőt is sikerrel vette, 15-9-re győzte le az ukrán Igor Reizlint, végül a fináléban 15-9-re kikapott a szintén ukrán Volodimir Sztankevicstől.

A második helyével újabb kiemelkedő eredményt ért el azután, hogy bronzérmes volt április közepén Párizsban, egy hónappal később pedig Heidenheimben.

A 2019-ben világbajnok, tavaly olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely a második fordulóban búcsúzott Tbilisziben.

A női párbajtőrözők a hét végén Lengyelországban versenyeznek. A katowicei 64-es táblán négy magyar vívott. Balogh Bella és Tóth Jázmin az első, Nagy Kinga a második fordulóban búcsúzott. Kun Anna viszont az elődöntőig menetelt: a romániai Veres Grétát 15-13-ra, a kanadai Leonora MacKinnont 14-7-re, a svájci Pauline Brunnert 15-12-re, a lengyel Martyna Swatowska-Wenglarczyk pedig 15-14-re verte. Az elődöntőben az olasz Alberta Santuccióval csapott össze és 15-10-es vereséget szenvedett. Előzőleg a márciusi WestEnd GP-n volt dobogós, a budapesti viadalon másodikként végzett.

Mindkét helyszínen csapatversenyre kerül sor vasárnap.

Borítókép: Koch Máté (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak