Musorujsag
Élő Eredmények
×

A 16 között zártak a magyar férfi tőrözők az Eb-n

A 16 között zártak a magyar férfi tőrözők az Eb-n

mti
A négyből három magyar férfi tőröző a nyolcaddöntőig jutott szombaton az Antalyában zajló vívó Európa-bajnokság második versenynapján.

A csoportkörből egyik versenyzőnek sem jelentett problémát a továbbjutás, sőt, Dósa Dánielnek és Németh Andrásnak olyan kiválóan sikerült, hogy a hiányos 64-es tábla első fordulójában nem kellett vívniuk. A 64-ben Szemes Gergő magabiztosan győzött, Frühauf Benjámin ugyanakkor búcsúzott, így hárman küzdöttek a nyolcaddöntőért és valamennyien sikerrel vették az újabb akadályt.

A 16 között már egyiküknek sem sikerült nyernie, ami miatt különösen Dósa bosszankodhat, ugyanis a csapatban olimpiai, világ- és Európa-bajnok olasz Giorgio Avolával nagyon szoros, izgalmas asszót vívott, melyben 12-12 után a magyar tőröző két szép tussal egy lépésre került a győzelemhez, az utolsó találatot azonban nem tudta beadni. Avola a második szakasz vége előtt egyenlített, a harmadik elején pedig a pást végén, kiszorított helyzetben egy gyors szúrással megnyerte a meccset.

Németh szintén olasz riválissal, a címvédő, 2019-es kontinensbajnok olasz Alessio Foconival csapott össze, akivel csak a meccs első felében tudta tartani a lépést, s végül 14-8-ra kikapott, Szemes Gergő pedig a cseh Alexander Choupenitch-csel szemben maradt alul.

A magyar küldöttség így két nap után érem nélkül áll, mivel korábban a női párbajtőrözők között sem jutott magyar az elődöntőbe. A legjobb eredményt Muhari Eszter érte el, aki ötödik lett.

férfi tőr:
a 64 között:
Szemes Gergő-Johannes Poscharnig (osztrák) 15-8
Dominic de Almeida (brit)-Frühauf Benjámin 15-11

a 32 között:
Dósa Dániel-Michal Siess (lengyel) 15-11
Németh András-Stef de Greef (belga) 15-12
Szemes-Mathieu Nijs (belga) 15-6

a 16 között:
Giorgio Avola (olasz)-Dósa 15-14
Alessio Foconi (olasz)-Németh 14-8
Alexander Choupenitch (cseh)-Szemes 15-11

Borítókép: Düsseldorf, 2019. június 17. Dósa Dániel a vívó Európa-bajnokság férfi tőr selejtezőjében Düsseldorfban 2019. június 17-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szilágyi Áron már a 32 között búcsúzott az Eb-n
A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron már a 32 között kiesett, de a többi magyar férfi kardozó is érem nélkül marad egyéniben az Antalyában zajló a vívó Európa-bajnokság nyitónapján.
Vívás