Musorujsag
Élő Eredmények

Kikapott az Eb-negyeddöntőben a női párbajtőrcsapat

Kikapott az Eb-negyeddöntőben a női párbajtőrcsapat

mti
A magyar női párbajtőrcsapat a 16 között 40-26-ra legyőzte a spanyolokat, majd a negyeddöntőben nyolc tussal kikapott a franciáktól az antalyai vívó Európa-bajnokságon. A csapat végül az ötödik helyen zárt, miután a lengyeleket és a svédeket is legyőzte.

Az egyéniben ötödik Muhari Eszter lépett elsőként pástra a spanyolok ellen, őt kéttusos előnynél váltotta a döntetlent vívó Kun Anna, Nagy Kinga pedig eggyel tudta növelni a különbséget. A jelentős magyar előnyt Muhari alakította ki, aki saját szakaszát 8-3-mal abszolválta, a második kör után pedig Kun remek teljesítményének is köszönhetően nyolc tus volt az előny (23-15). Hét pár után már tíztalálatnyi (28-18) volt a különbség, ennyi maradt a záróember, Muhari előtt is (33-23), aki magabiztos vívással, 7-3-mal zárta le az asszót.

A franciák elleni negyeddöntőben Muhari Eszter két, míg Nagy Kinga egy tussal maradt alul – csapatban egyaránt kontinensbajnok – ellenfelével szemben az első körben, míg Kun Anna döntetlent ért el, így három vívó után három tus volt a franciák előnye (6-3). Muhari egy tust faragott (10-8), a következő két párban azonban öt találatra növelte előnyét a francia válogatott (17-12). A harmadik körben Nagy négy tussal kapott ki, és bár Muhari eggyel csökkentette a hátrányt, Kun döntetlenje az utolsó párban a 45-37-es vereséghez volt csak elegendő.

Az 5-8. helyért a lengyelekkel találkozott a csapat, az elsőként pástra lépő Kun Anna egy tussal alulmaradt, a Nagy Kingát váltó Büki Lili két találattal kerekedett ellenfele fölé, Muhari Eszter pedig döntetlennel abszolválta az első kört, amely után 13-12-re vezetett a magyar válogatott. Büki kéttusos veresége és Kun Anna döntetlenje után Muhari remek vívással három tussal bizonyult jobbnak lengyel ellenfelénél, a záró kör előtt így 27-25-ös magyar előnyt mutatott az eredményjelző. Ebben Büki két, Muhari három tussal bizonyult gyengébbnek ellenfelénél, a záró párt 33-30-as lengyel vezetéssel kezdte meg Kun Anna, aki azonban kiváló vívással, 15-7-tel zárt. A 45-40-es siker nyomán az ötödik helyért vívhatott a magyar csapat a svédekkel.

Kun Anna kéttusos előnyt szerzett nyitásként, ezt Büki Lili eggyel toldotta meg. Ezt követően viszont Muhari Eszter és Büki is alulmaradt, négy pár után 20-17-re vezettek a svédek. Kun és a Muharit váltó Nagy Kinga azonban a harmadik kör előtt fordított. A hetedik párnak háromtusos magyar előnnyel vágtak neki a felek (29-26), ezt Büki és Nagy tovább növelte, Kunnak pedig záróemberként az volt a feladata, hogy a nyolctalálatnyi előnyt megőrizze. Ez sikerült is, így a Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga, Büki Lili összeállítású magyar válogatott ötödikként zárta az Eb-t.

női párbajtőrcsapat,a 16 között:
Magyarország-Spanyolország 40-26

negyeddöntő:
Franciaország-Magyarország 45-37
Ukrajna-Lengyelország 43-42
Olaszország-Németország 45-36
Svájc-Svédország 45-42

az 5-8. helyért:
Magyarország-Lengyelország 45-40
Svédország-Németország 45-37

az 5. helyért:
Magyarország-Svédország 45-37

elődöntő:
Franciaország-Ukrajna 45-36
Olaszország-Svájc 45-32

Borítókép: Budapest, 2019. december 21. Muhari Eszter, a BHSE (b) és Nagy Kinga, a DVE versenyzője az országos vívó bajnokság női párbajtőr egyéni versenyének döntőjében a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban 2019. december 21-én. MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak