Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hetedik lett az Eb-n a férfi párbajtőrcsapat

Hetedik lett az Eb-n a férfi párbajtőrcsapat

mti
A magyar férfi párbajtőrcsapat két győzelemmel és két vereséggel a hetedik helyen végzett a törökországi Antalyában zajló vívó Európa-bajnokság szerdai zárónapján.

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összetételű együttes a 16 között Hollandiával kezdett. Az első körben mindhárom magyar – Andrásfi, Nagy és Koch – megnyerte asszóját, és 13-6-os vezetéssel vágott neki a második kanyarnak. A hatodik párban Nagy 5-2-es vereséget szenvedett ugyan, de még így is jelentős volt a magyar csapat előnye (20-15), Koch 4-1-es veresége után azonban két találatra csökkent az előny (21-19), ami Andrásfi 2-2-es döntetlenje után is megmaradt. Az utolsó asszóra Nagy 23-21-es magyar vezetésnél kötött be Tristan Tulen ellen, és 11-8-as győzelme a magyar csapat továbbjutását jelentette (34-29).

A nyolc között a dánok következtek, s ugyan ezúttal már az egyéniben olimpiai ezüstérmes, világbajnok Siklósi is pástra lépett, nem sikerült győznie. Az első kör után 10-7-re vezetett a rivális, Nagy Dávid Kenneth Knudsen felett aratott szép győzelmével (9-5) azonban sikerült az egyenlítés, amely kitartott a záró fordulóig (21-21). A hollandok elleni első találkozón nem vívó Siklósi egy Knudsentől elszenvedett 6-3-as vereséggel szállt be a meccsbe, majd Andrásfi is alulmaradt 10-7-re Conrad Seibaek Kongstaddal szemben, így a záró asszó 37-31-es dán vezetésről indult. A márciusi, budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix-n ezüstérmes Nagy aztán majdnem visszahozta a sírból az összecsapást, remekül vívott és egy tusra felzárkózott, de hiába verte meg végül 12-8-ra Patrick Jörgensent, a végén a 45-43-ra diadalmaskodó dánok örülhettek.

A magyarok az alsó ágon előbb 45-40-re kikapott Ukrajnától, majd 41-39-re megverte Lengyelországot, így a hetedik helyen végeztek.

férfi párbajtőr, csapat:
nyolcaddöntő:
Magyarország-Hollandia 34-29

negyeddöntő:
Dánia-Magyarország 45-43

az 5-8. helyért:
Ukrajna-Magyarország 45-40

a 7. helyért:
Magyarország-Lengyelország 41-39

Borítókép: férfi párbajtőröz (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak