Musorujsag
Élő Eredmények
×

Lecsúszott az éremről a női kardcsapat az Eb-n

Lecsúszott az éremről a női kardcsapat az Eb-n

mti
A bronzéremért vívott csörtében Ukrajna ellen vereséget szenvedő magyar női kardcsapat negyedikként végzett az Antalyában zajló Európa-bajnokságon.

vívó Európa-bajnokság, női kard, csapat, a 3. helyért:
Ukrajna-Magyarország 45-41

A magyar csapat Battai Sugár Katinka, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállításban állt pástra. Pusztai Liza 5-0-s győzelemmel kezdett, majd a fegyvernem klasszisa, a négyszeres egyéni világbajnok, csapatban olimpiai bajnok Olha Harlan 8-5-re megnyerte az asszóját Szűcs Lucával szemben, de még így is két tus előnye maradt a magyar csapatnak, amit az első kör végére Katona Renátának köszönhetően tovább növelt (15-9).

A második fordulót Julia Bakastova 10-5-ös győzelme nyitotta Szűcs ellen, vagyis egy tusra csökkent a magyar előny. Az ukránok csereként behozták Olena Kravackát, aki a Pusztai felett aratott 6-2-es győzelemmel hálálta meg a bizalmat, és máris 25-22 volt az állás Ukrajna javára. Az előnyt még növelni is tudta az ellenfél – a harmadik körre Szűcs helyett Battai Sugár Katinka érkezett a magyarokhoz –, és az utolsó asszóra 40-36-os ukrán vezetésnél kötött be Pusztai, valamint Harlan. Az asszó döntetlennel zárult, ami így 45-41-es ukrán sikert és bronzérmet jelentett.

 döntő:
Franciaország-Olaszország 45-23
elődöntő:

Olaszország-Magyarország 45-38
Franciaország-Ukrajna 45-43
 negyeddöntő:
Magyarország-Spanyolország 45-41

A magyar férfi párbajtőrcsapat a negyeddöntőben Dánia ellen vérzett el. Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összetételű együttesben ezúttal ugyan már az egyéniben olimpiai ezüstérmes, világbajnok Siklósi is pástra lépett, nem sikerült győznie.

Az első kör után 10-7-re vezetett a rivális, Nagy Dávid Kenneth Knudsen felett aratott szép győzelmével (9-5) azonban sikerült az egyenlítés, amely kitartott a záró fordulóig (21-21). A hollandok elleni első találkozón nem vívó Siklósi egy Knudsentől elszenvedett 6-3-as vereséggel szállt be a meccsbe, majd Andrásfi is alulmaradt 10-7-re Conrad Seibaek Kongstaddal szemben, így a záró asszó 37-31-es dán vezetésről indult. A márciusi, budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix-n ezüstérmes Nagy aztán majdnem visszahozta a sírból az összecsapást, remekül vívott és egy tusra felzárkózott, de hiába verte meg végül 12-8-ra Patrick Jörgensent, a végén a 45-43-ra diadalmaskodó dánok örülhettek.

férfi párbajtőr, csapat:
döntő:
Olaszország-Izrael 45-32
a 3. helyért:
Franciaország-Dánia 45-41
az 5-8. helyért:
Ukrajna-Magyarország 45-40
a 7. helyért:
Magyarország-Lengyelország 41-39

Borítókép: Pusztai Liza (MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Európa-bajnok a férfi kardcsapat
Európa-bajnoki címet szerzett Antalyában a döntőben Ukrajnát legyőző, Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású magyar férfi kardcsapat.
Vívás