Musorujsag
Élő Eredmények

Negyeddöntőben a férfi kardcsapat a vívó-világbajnokságon

Negyeddöntőben a férfi kardcsapat a vívó-világbajnokságon

m4sport.hu/MTI
Az egyéni versenyek utolsó napján megkezdődtek a csapatküzdelmek is a kairói vívó-világbajnokságon, és az elsőként pástra lépő magyar férfi kardválogatott két magabiztos győzelemmel a legjobb nyolc közé jutott.

Az egyéniben győztes Szilágyi Áron, valamint Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás alkotta együttes reggel a vb-nek otthont adó hatalmas sportkomplexum egyik oldalsó termében vívott a vietnámiakkal és a várakozásnak megfelelően fölényes – 15 tusos – győzelmet aratott. Ezután átvonult a központi terembe, mert – amint azt Boczkó Gábor szövetségi kapitány megjegyezte – a negyeddöntőért már olyan pástokon kell lebonyolítani a mérkőzéseket, ahol rendelkezésre áll videóvisszajátszás.

A spanyolok ellen nagyobb erőbedobásra kényszerültek a magyarok, a második pár után öt tus volt a hátrányuk, de az első szakasz zárultával megfordult a helyzet Szatmári 10-3-as győzelmének köszönhetően. A 2017-es év világbajnoka, 2019 vb-ezüstérmese egyébként mindkét mérkőzésen stabilan jól vívott, akárcsak Gémesi. A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi ugyanakkor – ahogy az egyéni remeklés után általában lenni szokott – nem nagyon találta a ritmust. Szerencsére így is magabiztos győzelem született, többek között éppen az ő utolsó asszójával együtt, melyben már meggyőző teljesítményt nyújtott és 5-0-ra nyert. Az idén Európa-bajnok, a tavalyi olimpián bronzérmes, a legutóbbi vb-n második magyarok végül 12 tus különbséggel bizonyultak jobbnak.

A csütörtöki folytatásban a törökökkel vívnak majd az elődöntőbe kerülésért.

Eredmények:
a 32 között:
Magyarország-Vietnám 45-30
a 16 között:
Magyarország-Spanyolország 45-33
Férfi kardban 32 válogatott indult.

Borítókép: Az Európa-bajnok kardcsapat: Szatmári András, Gémesi Csanád, Szilágyi Áron és Decsi Tamás (EPA/ERDEM SAHIN)

További tartalmak