Musorujsag
Élő Eredmények

Ráadástussal maradt le a negyeddöntőről a női párbajtőrcsapat a vívó-világbajnokságon

Ráadástussal maradt le a negyeddöntőről a női párbajtőrcsapat a vívó-világbajnokságon

MTI
Az első mérkőzését megnyerte, a másodikon pedig hosszabbításban esett találattal kikapott, így nem jutott negyeddöntőbe a magyar női párbajtőrcsapat a kairói vívó-világbajnokságon.

A Kun Anna, Muhari Eszter, Büki Lili, Nagy Kinga négyes kezdésként 45-20-ra lelépte a brazilokat, majd az esélyesebb franciák ellen is jól kezdett, a harmadik asszó közepén 8-4-re vezetett. Ezután viszont jelentősen változott a helyzet, a francia csapat átvette az irányítást, és a nyolcadik pár után már 19-27 állt az eredményjelzőn. A végén Kun Anna ment fel a pástra Marie-Florence Candassamyval szemben, és szép tusokkal, köztük gyors lábra szúrásokkal egyre közelített ellenfeléhez. A vége előtt 25 másodperccel 32-32 volt az állás, majd amikor már csak hét másodperc volt hátra, a francia került előnybe. Kettővel később azonban megint összejött az egyenlítés, a hosszabbításban viszont újra a francia akciója volt pontosabb. Hiába vívott Kun nagyszerűen és verte 15-8-ra utolsó ellenfelét, a végén mégis a franciák örülhettek.

A magyar csapat így tovább folytatja szereplését szerdán, mert az alsó ági mérkőzéseket még levívják, a legjobb nyolc együttes pedig csütörtökön lép legközelebb pástra.

Eredmények, a 32 között:
Magyarország-Brazília 45-20

a 16 között:
Franciaország-Magyarország 35-34

Borítókép: MTI/EPA/Mohamed Hoszam

További tartalmak

Kapcsolódó hírek