Musorujsag
Élő Eredmények
×

Döntőbe jutott a férfi kardcsapat a kairói vívó-világbajnokságon

Döntőbe jutott a férfi kardcsapat a kairói vívó-világbajnokságon

MTI
A magyar férfi kardcsapat látványos és fordulatos mérkőzésen legyőzte az olasz együttest, ezzel döntőbe jutott a kairói vívó-világbajnokságon.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású válogatott tavaly, az olimpiai elődöntőben 45-43-ra kikapott az olaszoktól, és az akkorihoz hasonlóan most is szoros csatát vívott a fináléért, de kedvezőbb végkimenetellel.

Szilágyi kezdésként 5-2-re verte Luca Curatolit, majd két egytusos vereség következett: előbb Gémesi maradt alul Luigi Samelével, azután Szatmári Pietro Torrével szemben. Az első kör után azonban még így is volt egy találatnyi előny (15-14). A következő körben Gémesi 6-3-ra kikapott Curatolitól, Szilágyi 6-5-re verte Torrét, majd Szatmári 5-3-as vereséget szenvedett Samelétől. Hat asszót követően már az olaszok vezettek három tussal (27-30). A hetedik párban Gémesinek sikerült döntetlent vívnia Torrével, Szatmári 7-5-re verte Curatolit, így Szilágyi 39-40-es állásnál ment fel a pástra Samelével szemben, akit 6-2-re megvert. Az első három tust ő adta, ez meg is határozta az asszót. Samele nem igazán hitt magában, adott ugyan egy tust, de aztán kapott megint kettőt, és hiába talált aztán ő is, Szilágyi egy egyértelmű vágással lezárta a mérkőzést.

A háromszoros olimpiai bajnok plusz nyolcas, Szatmári mínusz egyes, Gémesi mínusz négyes találati aránnyal zárt. A döntőben, amely a kiírás szerint 18.30-kor kezdődik, az olimpiai bajnok és a legutóbbi három világbajnokságon győztes dél-koreaiakkal kell megvívniuk a magyaroknak az aranyéremért.

A csütörtöki versenynapon a férfi párbajtőrcsapat két győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe. A Siklósi Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid, Andrásfi Tibor összeállítású együttes az első körben nem vívott, majd a másodikban – a legjobb 32 között – az észt, egy fordulóval később pedig a portugál válogatottat győzte le magabiztosan. A pénteki negyeddöntőben a magyarok a dél-koreaiakkal mérkőznek meg.

Nem jutott ugyanakkor negyeddöntőbe a női tőrcsapat, amely a 16 között vereséget szenvedett a spanyoloktól. A Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Lupkovics Dóra, Pöltz Anna alkotta együttesnek csak egyet kellett vívnia a negyeddöntőért, de 14 tusos vereséget szenvedett.

férfi kard, csapatverseny:
a 32 között (szerdán vívták):
Magyarország-Vietnám 45-30

a 16 között (szerda):
Magyarország-Spanyolország 45-33

negyeddöntő:
Magyarország-Törökország 45-30
Olaszország-Egyiptom 45-33
Koreai Köztársaság-Franciaország 45-39
Németország-Kína 45-40

elődöntő:
Magyarország-Olaszország 45-42
Koreai Köztársaság-Németország 45-39

férfi párbajtőr, csapatverseny:
a 32 között:
Magyarország-Észtország 35-27

a 16 között:
Magyarország-Portugália 34-20

női tőr, csapatverseny:
a 16 között:
Spanyolország-Magyarország 45-31

Borítókép: MTI/EPA/Mohamed Hoszam

További tartalmak