Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szilágyi Áron pályafutása újabb csúcspontja után is csak egyre éhesebbnek érzi magát

Szilágyi Áron pályafutása újabb csúcspontja után is csak egyre éhesebbnek érzi magát

mti
Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardozó pályafutása egyik csúcsának nevezte, hogy a még zajló kairói vívóvilágbajnokságon egyéniben végre meglett az aranyérme, amelyet a csapatban szerzett ezüstéremmel egészített ki.

Szilágyi pénteken, hazaérkezését követően a repülőtéren a közmédiának elmondta: izgalmas világbajnokság van mögötte a maga “hullámhegyeivel és hullámvölgyeivel”, az pedig büszkeséggel tölti el, hogy az egyéniben és csapatban elért eredményeit összeadva pályafutása legeredményesebb vb-je volt a kairói.

“Egy régóta áhított célom jött össze azzal, hogy megnyertem ezt a világbajnokságot, és egyéni világbajnok is lettem az olimpiai címeim mellett. Úgy érzem, hogy ez pályafutásom egyik csúcsa. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy a csapattal ismét fel tudtunk állni a dobogóra” – utalt a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András társaként megszerzett második helyre.

fotó: MTI/EPA/Mohamed Hoszam

Kiemelte: a felkészülés során végig azt érezte, hogy a vb-n jól szerepelhet, kijöhet a lépés, most meglehet végre számára a régen várt aranyérem, így a kairói útnak úgy vágott neki, hogy nagyon éhes a sikerre.

A 32 éves vívó hozzátette: nem érzi, hogy a győzelmekkel megcsappant volna a motivációja, sőt, ezzel kapcsolatban “egyre éhesebbnek” érzi magát. A közeljövőt illetően megemlítette, előbb rövid, egy-két hetes pihenő vár rá, mielőtt újra nekikezd a munkának, a felkészülésnek, hogy a következő szezonban is hasonlóan sikeres legyen. Tervei szerint szeptemberben már a vívó jellegű edzéseket is elkezdi, majd novemberben, valamint decemberben nemzetközi versenyen tervez pástra lépni.

fotó: MTI/EPA/Mohamed Hoszam

Decsi András vezetőedző hangsúlyozta, nagyszerű érzés ilyen eredményes vb-t maguk mögött tudni, ami a jól sikerült szezon megkoronázása volt. A szakember emlékeztetett: június közepén, Antalyában ugyanez a csapat Európa-bajnokságot nyert.

“Fantasztikus szezont futottak a fiúk, és közel voltak ahhoz, hogy tökéletes legyen a befejezés. A csapatban szerzett ezüstéremmel nem lett százszázalékos a mutatónk, de azért nincs okunk szomorkodásra” – nyilatkozta.

A szakember hozzátette: nagyon bízik abban, hogy a párizsi olimpián összejön majd az általuk nagyon várt magyar – dél-koreai döntő, és ott vissza tudnak vágni az ázsiaiaknak a kairói fináléban elszenvedett vereségért.

Borítókép: Szilágyi Áron (fotó: MTI/EPA/Mohamed Hoszam)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Elveszítette a vb-bronzcsatát a magyar férfi párbajtőrcsapat
A Siklósi Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid, Andrásfi Tibor összetételű magyar férfi párbajtőrcsapat a negyedik helyen végzett a kairói vívó-világbajnokságon, miután a bronzmérkőzésen 45-30-as vereséget szenvedett az olimpiai bajnok japán csapattól.
Vívás