Musorujsag
Élő Eredmények
×

Pusztai Liza a vb-aranyról: Kulcsfontosságú volt a teher nélküli örömvívás

Pusztai Liza a vb-aranyról: Kulcsfontosságú volt a teher nélküli örömvívás

MTI/m4sport.hu
A teher nélküli vívás hozta meg a világbajnoki címet a magyar női kardcsapatnak – véli a válogatott oszlopos tagja, Pusztai Liza, míg Gárdos Gábor szövetségi kapitány már régóta várta a bravúrt a kairói vb-n aranyérmes lányoktól.

„Hatalmas élmény volt ez a nap, teljes extázisban vagyunk mindannyian, és nem is hisszük el, hogy megnyertük, mert tényleg nagyon erős ellenfelekkel vívtunk – értékelt Battai Sugár a történelmi tett után. – A döntőben a mezőny legerősebb csapatával találkoztunk, de annyira összeszedettek voltunk, hogy mindenki csak a saját asszójára figyelt, és azt megnyerte. Vagy a végén éppen nem, de akkor meg már mindegy volt, mert akkorára nőtt az előny. Nagyon-nagyon boldog vagyok és nagyon büszke mindenkire.”

„Már az olaszok ellen is teljesen teher nélkül álltunk fel, nyilván nyerni szerettünk volna nagyon, de úgy voltunk vele, hogy ők az esélyesebbek – nyilatkozta Pusztai Liza. – Viszont ha nyerünk, az hatalmas bravúr. Egész nap teher nélkül tudtunk vívni mindannyian. Kulcsfontosságú volt a teher nélküli örömvívás.”

Gárdos Gábor vezetőedző elismerte, hogy némileg őt is meglepte ez a győzelem.

„Hogy őszinte legyek, azért ez nem volt benne a versenyünkben, főleg az egyéni után, de amikor az olaszokat megvertük ma, láttam, hogy átszakad egy gát, és onnan egyre jobban vívtak a kicsik. Nagyon örülök, mert én vártam már régebben is ezt a bravúrt, egy ilyen fiatal csapat ezt most teljesítette és ez fantasztikus. Pont mondtam nekik, hogy kell a bravúr, higgyük el, hogy akárki ellen nyerhetünk. Nagyon boldog vagyok.”

A szakvezető nemcsak nekik gratulált, hanem az edzői csapatnak is, amely mögötte áll, Ravasz Etelének, Bódy Benjáminnak és Dávid Lászlónak.

„Mindent együtt csináltunk közösen, mindent megbeszéltünk, hogy mikor fogunk cserélni, kit fogunk cserélni és hogy miként állunk fel” – tette hozzá.

Ebben a szakágban először 1999-ben rendeztek vb-t, a magyarok most aratták az első diadalukat.

Borítókép: Kairó, 2022. július 23. (B-j) Szűcs Luca, Katona Renáta, Battai Sugár és Pusztai Liza, az aranyérmes magyar csapat tagjai ünnepelnek, miután legyőzték a francia együttest a női kardozók csapatversenyének döntőjében a kairói vívó-világbajnokságon 2022. július 23-án. MTI/EPA/Mohamed Hoszam

További tartalmak