Musorujsag
Élő Eredmények
×

Videó: asszók a Városligeti-tó fölött – látványos flashmobbal ünnepelték a vívás világnapját

m4sport.hu
Szeptember 10-én a Magyar Vívó Szövetség látványos megmozdulással emlékezett meg a vívás világnapjáról.
Vívók a csónakázó tó közepén (Fotók: hunfencing.hu)

Az MVSZ egy ötperces flashmobbal ünnepelte a jeles napot a Városliget szívében található Vajdahunyad váránál. A programot hatalmas nézőtömeg kísérte figyelemmel, így a sportág népszerűsítésének célját sikerült elérnie a szövetségnek.

 

A résztvevők csoportképe a Vajdahunyad váránál.

A rendezvényen fehérbe öltözött többek között a 86 éves, kétszeres olimpiai bajnok Sákovicsné Dömölky Lídia, ott volt a világbajnok női kardcsapat három tagja, Pusztai Liza, Katona Renáta és Szűcs Luca, a férfi kard világbajnok Decsi Tamás, a jelenlegi felnőtt válogatott tagjai közül továbbá Andrásfi Tibor, Mohamed Aida, Pásztor Flóra, Szemes Gergő és Németh András is megjelent. A helyszínen tette tiszteletét Schmidt Gábor sportért felelős helyettes államtitkár, Csampa Zsolt, a vívószövetség elnöke, Tamás Henriette főtitkár, Boczkó Gábor szövetségi kapitány, de egyesületi vezetők és válogatott edzők is kilátogattak a sport ünnepnapján a Városligetbe.

Szűcs Luca, Katona Renáta és Pusztai Liza – világbajnok női kardozóink a Vívás világnapján

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nem elégszik meg és nem dől hátra a három érmet hozó vb után a magyar vívó-válogatott
Az egyetlen érmet, egy aranyat hozó júniusi Európa-bajnoki szereplésnél lényegesen jobb eredményt értek el a magyar vívók a kairói világbajnokságon, és a szövetségi kapitány éppen azt emelte ki számára legfontosabbként, hogy „történt előremozdulás”, a három dobogós helyezést pedig teljesen rendben lévőnek nevezte - főleg, hogy ebből két első helyezés lett.
Vívás