Musorujsag
Élő Eredmények

Jótékony célra ajánlja fel vb-n és olimpián viselt védőruháját a DEAC világbajnok vívója

Jótékony célra ajánlja fel vb-n és olimpián viselt védőruháját a DEAC világbajnok vívója

MTI
A DEAC vívó világbajnoka, Battai Sugár Katinka jótékonysági célra felajánlotta azt a felső védőruhát (lamét), amelyet júliusban a kairói világbajnokságon és korábban a tokiói olimpián viselt - jelentették be a kedvezményezett, a Debreceni Egyetem (DE) gyermekklinikáján kedden sajtótájékoztatón.

A sportoló a lamét aláírva, dátumozva ajánlotta fel a Debreceni Sportélet szerkesztőségének, amely úgy döntött, hogy az ereklyét a gyermekklinika Gyermekeinkért alapítványának adja át árverésre.

Battai Sugár Katinka a felajánlott felsőt viselte, amikor a magyar női kardválogatott az egyiptomi fővárosban rendezett vívó-vb-n legyőzte a világranglista éllovas franciákat, és Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca csapattársaival megnyerte Magyarország első világbajnoki címét – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Weisz György, a Debreceni Sportélet főszerkesztő-helyettese jelezte: szerkesztőségük ötvenezer forintot ajánlott fel, ami az árverés indító összege lehet, míg Barcsa Lajos, Debrecen gazdaságfejlesztésért felelős alpolgármestere azt mondta, a város gazdasági szereplőinek is felajánlják a licitáláson való részvételt.

Szabó Tamás, a gyermekklinika igazgatója, a kedvezményezett alapítvány kuratóriumának elnöke miután köszönetet mondott az adományozónak elmondta: az árverés bevételét a gyermek sürgősségi ellátás fejlesztésére fordítják.

Az MTI érdeklődésére hozzátette: klinikájuk havonta 1000-1200 fekvőbeteget lát el, és mintegy 12 ezer gyereket kezelnek a járóbeteg rendeléseiken. A sürgősségi részleg fejlesztésének eredményeként akár napi 150 gyerek ellátást tudják majd ott biztosítani – tette hozzá.

Battai Sugár Katinka a DEAC vívójaként felnőtt és junior versenyeken egyaránt eredményesen szerepelt. 2012-ben kezdte sportpályafutását a Debreceni Honvéd SE, majd a TFSE következett, de edzéseit Debrecenben folytatta, 2019-től az Interfencing DSC vívója, majd 2022 januárjától a DEAC újonnan alakult vívószakosztályának a sportolója.

Kadét Európa-bajnokságon (2018-2020) csapatban ezüst- és arany-, junior Európa-bajnokságon (2019-2022) egyéniben bronz-, csapatban arany-, bronz-, junior-vb-n (2019-2022) egyéniben bronz-, csapatban arany-, ezüst-, az U-23-as Európa-bajnokságon (2022) csapatban aranyérmeket tudhat magáénak, de a csúcsot a kardcsapat 2022. július 23-i vb-aranya jelenti. Edzőjével, Dávid Lászlóval minden megtesznek a párizsi olimpiára való kijutás érdekében – nyilatkozta a sportoló.

Borítókép: Kairó, 2022. július 23. Szűcs Luca (b) és Battai Sugár, az aranyérmes magyar csapat tagjai ünnepelnek, miután legyőzték a francia együttest a női kardozók csapatversenyének döntőjében a kairói vívó-világbajnokságon 2022. július 23-án. MTI/EPA/Mohamed Hoszam

További tartalmak