Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar bronzérem a svájci vívó-világkupán

Magyar bronzérem a svájci vívó-világkupán

MTI
Bronzérmet nyert a férfi párbajtőrcsapat a Bernben rendezett világkupa-versenyen.

A magyarok Nagy Dávid, Koch Máté, Siklósi Gergely, Andrásfi Tibor összeállításban a britek (45-24), az amerikaiak (45-28) és az izraeliek (28-27) legyőzésével jutottak el az elődöntőig, ahol utóbbi mérkőzéshez hasonló izgalmak közepette 45-44-re alulmaradtak a franciákkal szemben. A bronzért az olaszokkal kellett vívni, és a mérkőzés 30-28-as magyar győzelemmel zárult – a viadal eredményközlője szerint.

Egy nappal korábban eddigi legjobb egyéni eredményét elérve a 22 éves Andrásfi győzött, Koch pedig ötödik lett a svájci versenyen.

A Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga, Büki Lili összeállítású női csapat hatodikként végzett Tallinnban. A magyarok legyőzték a brazilokat (41-31), majd a németeket (45-36) is, a negyeddöntőben kikaptak a franciáktól (35-45), aztán legyőzték a kínaiakat (32-31), végül hasonlóan szoros összecsapáson vereséget szenvedtek a dél-koreaiaktól (41-43). Egyéniben a magyarok közül a legjobb eredményt elérve Kun az ötödik helyen végzett szombaton.

A női és férfi kardozók Algírban léptek pástra a vk-idény nyitányán.

A Pusztai Liza, Battai Sugár, Katona Renáta, Szűcs Luca összeállítású női kardválogatott hatodik lett. Az idén világbajnok csapat a kazahokat 45-38-re legyőzve került negyeddöntőbe, majd a nyolc között 45-35-re kikapott az olaszoktól. A folytatásban 45-37-re verte az üzbégeket, aztán 45-40-re kikapott az azeriektől.

Hasonló utat járt be ugyanott a férfi csapat, amely a vk-sorozatba később bekapcsolódó, háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron nélkül sikeres kezdés után szintén kikapott a negyeddöntőben. A Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Rabb Krisztián alkotta együttes a kínaiakat 45-35-re verte, majd az irániaktól végig szoros küzdelemben 45-44-es vereséget szenvedett. Az 5-8. helyért rendezett szakaszban 45-31-re nyert az amerikaiak ellen, végül 45-44-re kikapott az olaszoktól és szintén hatodik lett.

Férfi tőrözők Bonnban versenyeztek az idénynyitó hétvégén: a Dósa Dániel, Szemes Gergő, Mihályi Andor, Tóth Gergely négyes a kilencedik helyen végzett.

Borítókép: MTI/EPA/Keystone/Peter Schneider

További tartalmak

Kapcsolódó hírek