Musorujsag
Élő Eredmények

Osváth Richárd győzött tőrben az egri kerekesszékes vívó-világkupán

Osváth Richárd győzött tőrben az egri kerekesszékes vívó-világkupán

MTI
Osváth Richárd nyerte a férfi tőrözők pénteki versenyét (A kategória) a kerekesszékes paralimpiai kvalifikációs sorozat első világkupa-állomásán, Egerben.

 

A háromszoros paralimpiai ezüstérmes 47 fős mezőnyben bizonyult a legjobbnak úgy, hogy legszorosabb asszóját a döntőben vívta az olasz Emanuele Lambertinivel, akit 15-12-re győzött le – a viadal eredményközlője alapján.

Hajmási Éva és Madarászné Mező Boglárka is éremmel zárt, előbbi a női kard A, utóbbi ugyanezen fegyvernem B kategóriájában lett harmadik. Egy nappal korábban, a csütörtöki nyitányon Veres Amarilla – aki tavaly Tokióban aranyérmes volt a paralimpián – harmadikként végzett párbajtőrben (A kategória). Ugyanitt a 12 paralimpiai éremmel büszkélkedő Krajnyák Zsuzsanna nyolcadik lett – a hazai szövetség honlapjának tájékoztatása szerint.

Szombaton még egyéni versenyek következnek, majd vasárnap csapatküzdelmekkel zárul az IWAS kerekesszékes vívó világkupa, amelyet közel három év szünet után rendez meg ismét a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB).

Borítókép: MTI/MPB/Szabó Bence

További tartalmak