Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb három érmet szereztek a magyarok a kerekesszékes vívók egri világkupáján

Újabb három érmet szereztek a magyarok a kerekesszékes vívók egri világkupáján

MTI
A csütörtöki egy és a pénteki három után szombaton is három érmet nyertek a magyarok a kerekesszékes vívók paralimpiai kvalifikációs sorozatának első világkupa-állomásán, Egerben.

Férfi kardban, a B kategória 23 fős mezőnyében győzött Tarjányi István, aki a döntőben 15-11-re verte a lengyel Adrian Castrót.

Második lett ugyanebben a fegyvernemben, az A kategóriában Osváth Richárd. A háromszoros paralimpiai ezüstérmes vívó egy nappal korábban a legjobbnak bizonyult a tőrözők között, ezúttal pedig a fináléig hibátlanul menetelt, majd ott 15-13-ra kapott ki a brit Piers Gullivertől.

Női tőrben Hajmási Éva (A kategória) a harmadik helyen zárt.

A csütörtöki nyitányon Veres Amarilla – aki tavaly Tokióban aranyérmes volt a paralimpián – harmadikként végzett párbajtőrben (A kategória). Pénteken a tőrben diadalmaskodó Osváth mellett Hajmási és Madarászné Mező Boglárka szerzett még érmet, előbbi a női kard A, utóbbi ugyanezen fegyvernem B kategóriájában lett harmadik.

Vasárnap csapatküzdelmekkel zárul az IWAS kerekesszékes vívó világkupa, amelyet közel három év szünet után rendez meg ismét a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB).

Borítókép: Magyar Vívó Szövetség

További tartalmak