Musorujsag
Élő Eredmények

Pásztor Flóra nyolcadik lett Párizsban a tőrözők világkupa-versenyén

Pásztor Flóra nyolcadik lett Párizsban a tőrözők világkupa-versenyén

MTI
Pásztor Flóra nyolcadik helyen végzett a női tőrözők párizsi világkupa-versenyén.

A legjobb 64 között 15-8-ra verte a francia Constance Catarzit, majd 15-10-re a német Anne Sauert, illetve 15-14-re a kanadai Jessica Zi Jia Guót. A negyeddöntőben a 2018-ban egyéni világbajnok olasz Alice Volpival találkozott, akitől 15-8-ra kikapott.

A 212 fős mezőnyben öt magyar került fel a főtáblára: Kondricz Kata egy fordulót ment, a junior korú Wolf Eszter, valamint Lupkovics Dóra és a nemzetközi porondra szülés után most visszatért Kreiss Fanni pedig sikeres selejtező után kikapott az első asszójában a viadal honlapja alapján.

A hétvégén a férfi tőrözők is a francia fővárosban versenyeznek. Két magyar, a kiemelt Szemes Gergő és Dósa Dániel vívhatott a főtáblán a 261 fős mezőnyben. Mindketten nyertek két párharcot a legjobb 64-ben, így a 16 között végeztek: Szemes 11., Dósa 14. lett.

Vasárnap a csapatversenyek következnek.

Borítókép: Antalya, 2022. június 17. Pásztor Flóra (b) a brit Yvonne Chart elleni asszóban a női tőrözők egyéni versenyének selejtezőjében a vívó Európa-bajnokságon a törökországi Antalyában 2022. június 17-én. MTI/EPA/Erdem Sahin

További tartalmak