Musorujsag
Élő Eredmények

Első felnőtt érme után már magabiztosan tekint a jövőbe Muhari Eszter

Első felnőtt érme után már magabiztosan tekint a jövőbe Muhari Eszter

MTI
Egy „alap biztonságot” ad a párbajtőröző Muhari Eszternek, hogy múlt vasárnap megszerezte első érmét a nemzetközi felnőtt élmezőnyben: harmadik lett a dohai Grand Prix-n.

A húszéves vívó az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójának úgy nyilatkozott, hogy eddig ezt tekinti a legnagyobb eredményének a felnőttek között, mert bár tavaly már ötödik volt az Európa-bajnokságon, de ez az első érme. Muhari a selejtezőből került a főtáblára a katari viadalon és ott többek között két világbajnokot legyőzve jutott el az elődöntőig, ahol egy harmadik vb-győztestől, a későbbi GP-aranyérmestől egy találattal kapott ki. Mint mondta, már a negyeddöntőbe kerülést is nagy sikerként élte meg, az elődöntőben pedig nagyon boldog volt, így nem éli meg csalódásként, hogy egy tuson múlott a fináléja.

Muhari Eszter az észt Irina Embrich elleni asszóban a női párbajtőrözők egyéni versenyének a legjobb 16 közé jutásért vívott fordulójában a kairói vívó-világbajnokságon 2022. július 18-án. A magyar versenyző 13-12 arányú győzelmével bejutott a nyolcaddöntőbe. (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Hoszam)

Az Egyesült Államokban tanuló vívó arról is beszélt, hogy lelkileg is, fizikálisan is sokat fejlődött az elmúlt fél évben, és valószínűleg jó út, amin jár. Az olimpiai kvalifikációt illetően a női párbajtőrcsapatról úgy vélekedett: egyre jobb eredményeket ér el, és ha ez így folytatódik, összejöhet a párizsi részvétel kiharcolása.

„Most szerintem sokkal felkészültebben állunk neki az olimpiai kvalifikációnak, mint az előző ciklusban, több időnk is volt a csapatot összerázni, illetve összeszokni. Nagy célokkal állunk neki, egyre jobbak vagyunk, ez látszódik is a csapateredményeken. Ha továbbra is hozzuk az eredményeket, akkor sikerülhet” – mondta.

Borítókép: Muhari Eszter (Fotó: hunfencing.hu)

További tartalmak