Musorujsag
Élő Eredmények

Németország visszalépett a vívó világkupa rendezésétől, mert orosz sportolók is elindulhatnak

Németország visszalépett a vívó világkupa rendezésétől, mert orosz sportolók is elindulhatnak

m4sport.hu
A németországi Tauberbischofsheim visszalépett az eredetileg májusra tervezett női tőr (egyéni és csapat) világkupa rendezésétől, miután a nemzetközi szövetség úgy döntött, orosz és fehérorosz vívók ismét pástra léphetnek a nemzetközi megmérettetéseken – írja az insidethegames.biz.

A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) múlt heti kongresszusán határozott úgy, hogy áprilistól visszavonja az orosz és fehérorosz sportolók, csapattagok és hivatalos képviselők kitiltását, mely 2022 márciusában lépett életbe, nem sokkal azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

A német vívó szövetség azonban úgy döntött, a FIE által biztosított felételek mellett nem tudja megrendezni a tauberbischofsheimi világkupát, így visszalépett a rendezéstől.

Claudia Bokel, a német szövetség elnöke úgy fogalmazott, már korábban egyértelműen jelezték álláspontjukat a nemzetközi szövetség felé és szerették volna, ha csak később hoznak meg egy ilyen kaliberű döntést. Elfogadják, de számukra így nem megvalósítható a világkupa megrendezése, míg úgy sem, hogy ezzel a német vívóktól veszik el a hazai pálya előnyét egy olyan versenyen, mely a 2024-es párizsi olimpiai kvalifikáció egyik állomása.

Borítókép: (fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

További tartalmak