Musorujsag
Élő Eredmények

Márton Anna nyolcadik lett a belgiumi kard-világkupán

Márton Anna nyolcadik lett a belgiumi kard-világkupán

MTI
Márton Anna negyeddöntőbe jutott, ott pedig a nyolcadik helyen végzett a belgiumi női kard világkupa-versenyen, Sint-Niklaasban.

A 184 fős mezőnyben szokatlanul sok, nyolc magyar szerepelhetett a 64-es főtáblán. Márton, aki a tokiói olimpián sérült térddel negyedik lett, majd műtétek, hosszú rehabilitáció és szülés után január közepén a tuniszi Grand Prix-n kiharcolt nyolcadik hellyel tért vissza a nemzetközi porondra, a bolgár Olga Hramovát 15-8-ra, az olasz Martina Crisciót 15-10-re, a négyszeres egyéni világbajnok ukrán Olga Harlant 15-14-re győzte le, ezzel negyeddöntős lett. A 27 éves, Eb-ezüst- és vb-bronzérmes magyar vívó az elődöntőért a kínai Sao Ja-csivel csapott össze, és 15-14-es vereséget szenvedett a viadal honlapja szerint.

Szűcs Luca a legjobb 16-ig, a két héttel ezelőtti, athéni világkupán győztes Battai Sugár, valamint Pusztai Liza és Spiesz Anna a 32-ig jutott, míg Katona Renáta, Keszei Kira és László Luca az első fordulóban kikapott.

Vasárnap csapatversenyt rendeznek.

Vívásban áprilisban kezdődik az olimpiai kvalifikációs időszak. Addig az a cél, hogy a jó világranglistás helyeket megőrizzék a magyarok, illetve ha lehet, javítsanak, hogy kedvező helyzetből vághassanak neki a párizsi játékok előtti fontos egy évnek.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak