Musorujsag
Élő Eredmények

A vívók kapitánya bízik benne, legalább négy csapat ott lesz a párizsi olimpián

A vívók kapitánya bízik benne, legalább négy csapat ott lesz a párizsi olimpián

m4sport.hu
Három magyar arany a hévégén: Kun Anna Kínában, Szilágyi Áron Budapesten, a férfi párbajtőrcsapat pedig Argentínában bizonyult a legjobbnak.

Remekeltek a magyar vívók az elmúlt hétvégén, három első hely mellett egy bronzérem és két hetedik hely a mérlegük.

Kun Anna nagyszerű vívással nyerte meg a női párbajtőrözők kínai világkupa-versenyét Nancsingban, tavalyi győzelme után Szilágyi Áron ismét megnyerte a budapesti a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard világkupát, míg a Nagy Dávid, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Keszthelyi Zsombor összeállítású magyar csapat a férfi párbajtőrözők Buenos Aires-i világkupaversenyén diadalmaskodott.

A hétvége sikereit az M4 Sport Sporthíradójában Kun Anna mellett Boczkó Gábor, a magyar vívó-válogatott szövetségi kapitánya és Nagy Dávid, világkupagyőztes párbajtőröző értékelte.

Kun Anna elmondta, hatalmas áttörést jelentett számára a siker, nagyon vágyott már erre az aranyéremre. Boczkó szerint jelenleg már a szakág top 3 versenyzője között van a magyar versenyző. Abban mindketten egyetértettek, nem lehetetlen küldetés, hogy a női párbajtőr-csapat olimpiai kvótát szerezzen.

Nagy Dávid elmondta, egyéniben is szeretett volna jobb teljesítményt nyújtani, ugyanakkor nagy fegyvertény, hogy Siklósi Gergő nélkül, többek között a franciákat és az olimpiai bajnok japánokat is legyőzve sikerült aranyat nyerni.

Boczkó szerint a férfi kardcsapat jelenti a stabilitást, ők számítanak a legbiztosabb pontnak az olimpiai kvalifikáció szempontjából, hiszen az elmúlt két és fél évben minden világversenyről éremmel tértek haza. A kapitány bízik benne, legalább négy csapat ott lesz a párizsi olimpián és az egyénieket is mellé számítva, népes magyar vívócsapattal számol.

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni > > >

További tartalmak