Musorujsag
Élő Eredmények

Tíz év után született újra magyar érem női tőrben világversenyen

Tíz év után született újra magyar érem női tőrben világversenyen

MTI
Pásztor Flóra harmadikként zárta a női tőrözők plovdivi világkupaversenyét, amely az olimpiai kvalifikációs időszak első viadala volt. Ebben a fegyvernemben tíz év után szerzett magyar női vívó érmet világversenyen.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a Törekvés 24 éves, tokiói olimpikon sportolója őszi térdműtéte után két hete kezdett el teljes értékű edzésmunkát végezni, ehhez képest Bulgáriában nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő.

A 64 között az amerikai Sabrina Cho felett diadalmaskodott 15-9-re, majd az olasz Erica Cipressa következett, aki nemrégiben második lett a torinói GP-n. Őt 15-10-re verte Pásztor, a nyolc közé jutásért pedig egy másik olasz, a világranglistán hetedik Francesca Palumbo volt az „áldozat” (15-9). Az éremért a lengyel Julia Walczyk-Klymaszik következett, aki ellen 11-4-es vezetés után 15-12 lett a végeredmény. Az elődöntőben a világranglistát vezető, olimpiai bajnok Lee Kiefer már túl nagy falatnak bizonyult (6-15).

Magyar részről legutóbb Mohamed Aida nyert érmet női tőr világversenyen (olimpia, vb, vk, GP), 2013 tavaszán, a tauberbischofsheimi vk-n.

Beliczay Sándor, Pásztor Flóra mestere azt mondta, nagyon büszke a tanítványára. „Sok mindenen ment keresztül, régen láttam ennyire higgadtan és jól vívni. Jár a köszönet a két műtétet elvégző Pánics doktor úrnak is, nélküle nem tartanánk itt. Igazából azt terveztem, hogy ebben a szép időben, délután kimegyek horgászni. Egyáltalán nem bánom, hogy ehelyett nézem a laptop képernyőjén nagyszerű tanítványomat!” – idézte a hunfencing.hu a szakembert.

A szülés után visszatért Kreiss Fanni, valamint Lupkovics Dóra a 32, Kondricz Kata pedig a 64 között búcsúzott.

Vasárnap csapatversenyt rendeznek Plovdivban, a magyarok Kínával találkoznak majd a nyolcaddöntőben.

Borítókép: Tokió, 2021. július 29. Pásztor Flóra és az olasz Martina Batini a női tőrözők csapatversenyének negyeddöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 29-én. A magyar válogatott 45-32-re kikapott, az 5-8. helyért folytathatja a versenyt. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak