Musorujsag
Élő Eredmények

Szatmári hatodik, Szilágyi kilencedik a kardozók madridi világkupáján

Szatmári hatodik, Szilágyi kilencedik a kardozók madridi világkupáján

MTI
Szatmári András a negyeddöntőig jutott és a hatodik helyen végzett a férfi kardozók madridi világkupa-versenyén, melyen Szilágyi Áron kilencedik lett.

A 2017-ben világbajnok, 2019-ben vb-ezüstérmes Szatmári a főtáblán 15-9-re verte az amerikai Andrew Mackiewiczet, majd 15-7-re a georgiai Beka Bazadzét. A nyolcaddöntőben egy tussal, 15-14-re nyert a csapatban olimpiai és négyszeres világbajnok, egyéniben 2019-ben, Budapesten vb-győztes dél-koreai Oh Szang Uk ellen. A negyeddöntőben viszont 15-10-re kikapott a tavalyi vb-n második francia Maxime Pianfettitől – a viadal eredményközlője szerint.

A háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok Szilágyi az első asszójában 15-9-re győzte le a francia Jean-Philippe Patrice-t, aztán 15-9-re az indiai Karan Singh-et, a 16 között pedig 15-14-re kikapott az iráni Ali Pakdamantól.

A 64-es főtáblán még három magyar vívhatott, de Gémesi Csanád, Iliász Nikolász és Rabb Krisztián is kikapott az első mérkőzésén.

Vasárnap csapatversenyt rendeznek, amely kiemelten fontos az olimpiai kvalifikáció szempontjából.

Borítókép: Tokió, 2021. július 24. Szatmári András, miután kikapott az iráni Ali Pakdamantól a 32 között a férfi kardozók egyéni versenyében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak