Musorujsag
Élő Eredmények

Márton Anna térdsérülés miatt kidőlt a csapatversenyről a madridi világkupán, de elmondása szerint „nincs nagy vész"

Márton Anna térdsérülés miatt kidőlt a csapatversenyről a madridi világkupán, de elmondása szerint „nincs nagy vész"

MTI
A hétvégi georgiai világkupán egyéniben bronzérmes, majd a csapatversenyből térdsérülés miatt idő előtt kiváló kardozó Márton Anna úgy véli, "nincs nagy vész", "nincs óriási baj".

Az M1-nek skype-on nyilatkozva elmondta, még mindig nem annyira stabil a térde, amennyire szeretné, és a számára szerencsére nagyon hosszúra nyúlt egyéni verseny után másnapra már nagyon fáradt volt az izomzata is. A Tokióban sérült térddel olimpiai negyedik helyezett vívó műtétek, hosszú rehabilitáció és szülés után januárban tért vissza a nemzetközi porondra. Batumiban már az egyéni verseny során is volt egy rossz mozdulata – árulta el -, amikor “kicsit megrándította a térdét”.

„Sajnos a csapatversenyben már annyira instabil volt, hogy a nyolcba jutás után nem tudtam a spanyolok ellen vívni, amit nyilván nagyon sajnáltam. Viszont jó hír, amennyire én meg tudom ítélni, hogy óriási baj nincs. Csak ez egy olyan dolog, amivel nagyon sürgősen kell kezdeni valamit, hogy egy hosszabb egyéni után is ugyanúgy fel tudjak állni a csapatversenyre is” – mondta.

Kapcsolódó tartalom

Pontos diagnózis egyelőre nincs, a hazaérkezés után konzultál majd a második műtétjét végző orvosával és a gyógytornászával, és mint azt ígérte: „valamit mindenképpen ki fogunk találni, mert az elsődleges az, hogy a csapatban jól vívjak”.

Két év kihagyás után az ötödik versenye volt a Batumiban rendezett vk, és úgy érzi, egyre jobb formában van.

“Nekem mindig az a célom, hogy tudjam élvezni a versenyzést és hogy jó tusokat adjak. Ez maximálisan sikerült az egyéniben” – vélekedett. Az Eb-ezüst- és vb-bronzérmes magyar kardozó a negyeddöntőben 15-5-re verte az egyéniben négyszeres világbajnok Olga Harlant, akit a sérülése előtti időszakban egyszer sem tudott legyőzni. A válogatottat illetően úgy fogalmazott, mindegyik csapattársa igyekszik a legjobb formába lendülni a most következő Eb- és vb-felkészülés során.

Az az elsődleges cél, hogy mindkét versenyen négybe kerüljünk és akkor kicsit a kvalifikációt tekintve megnyugodhatunk” – hangsúlyozta.

Az Eb-t az Európa Játékok keretében rendezik Krakkóban június 25. és 30. között, a vb-re pedig Milánóban kerül sor július 22-től 30-ig. Az olimpiai részvételt csapatban a világbajnoki szerepléssel – amely dupla szorzóval kerül az összesítésbe -, valamint az Eb-n, illetve az egyéves kvalifikációs szakaszban esedékes öt csapat vk-n elért helyezéssel lehet kiharcolni. A vb mindenképpen belekerül az összesítésbe, a további hat közül a leggyengébb eredmény kiesik.

Borítókép: .Márton Anna MTI/Illyés Tibor

További tartalmak