Musorujsag
Élő Eredmények

Kilenc magyar párbajtőröző lesz a főtáblán a hétvégi vívó-világkupákon

Kilenc magyar párbajtőröző lesz a főtáblán a hétvégi vívó-világkupákon

MTI
Az egyesült arab emírségekbeli Fudzsairahban zajló női párbajtőr világkupaversenyen három, az Isztambulban zajló férfi vk-verseny hat magyar párbajtőröző került főtáblára.

A magyar szövetség honlapja alapján a kiemelt Kun Anna és Muhari Eszter mellé Kardos Edina csatlakozott a pénteki selejtezőből. Utóbbinak öt győzelme és jó tusaránya elegendő volt ahhoz, hogy már a csoportkört követően bebiztosítsa továbbjutását.

A többi magyarnak – Fekete Bosziljkának, Tóth Jázminnak, Nagy Blankának, Büki Lilinek és Wimmer Dorinának – nem sikerült feljutnia a főtáblára.

Az egyéni versenyt szombaton, a csapatot vasárnap rendezik.

Isztambulban Siklósi Gergelyhez és Koch Mátéhoz a pénteki selejtezőből Keszthelyi Zsombor, Nagy Dávid, Bányai Zsombor és Andrásfalvi Tibor csatlakozott az 352 fős mammut mezőnyben.

Nagy és Keszthelyi egyaránt veretlenül teljesítette a csoportkört, és ezzel mentesültek a további, direkt kieséses asszók alól. Andrásfi és Bányai Zsombor utóbbi szakaszból biztosította a helyét a legjobbak között, Bányai egészen sima győzelmekkel. Andrásfi a döntő mérkőzésen Rédli Andrást verte egy tussal.

A szombati első fordulóban Nagy Bányaival, Andrásfi pedig Keszthelyivel csap össze.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak