Musorujsag
Élő Eredmények

Nem jutott főtáblára magyar női tőröző a sanghaji Grand Prix-n

Nem jutott főtáblára magyar női tőröző a sanghaji Grand Prix-n

MTI
A négy magyar induló közül egy sem jutott fel a főtáblára a nők versenyében a sanghaji tőr Grand Prix-versenyen.

A magyar szövetség honlapja szerint a viadal első napján, pénteken a nők selejtezőjét rendezték meg, melyben Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida és Pásztor Flóra is továbbjutott a csoportkörből. A 64-es tábláért Kondricznak kettő, a többieknek egy mérkőzést kellett volna nyerniük, s ugyan előbbi győzelemmel kezdett, a következő körben azonban veszített, mint ahogy honfitársai is. A főtáblához Mohamed volt a legközelebb, ugyanis egyetlen találattal, 15-14-re kapott ki.

Az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó viadalon szombaton a férfi tőrözők selejtezőjét rendezik, vasárnap a férfiak és nők főtáblás versenyeire kerül sor.

A férfiaknál öt magyar, Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Szemes Gergő, Tóth Gergely és Németh András indul.

Borítókép: Tokió, 2021. július 29. Mohamed Aida az egyiptomi Jara el-Sarkavi elleni asszójában a női tőrözők csapatversenyében, az 5-8. helyért folyó küzdelemben, a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 29-én. Hetedik lett a magyar női tőrválogatott. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak